Beste bluetooth speakers 2021

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Beste bluetooth speaker 2021

In de afgelopen jaren is bluetooth steeds vaker voorgekomen in ons dagelijks leven en de manier waarop we naar audio luisteren (via luidsprekers en koptelefoons). Maar hoe werken bluetooth speakers nu precies? En waar moet je op letten als je er een wil aanschaffen? Alles wat je wil weten over bluetooth speakers lees je hier. 

Inhoud

Wat zijn bluetooth speakers?

Bluetooth speakers bestaan uit een versterker en luidspreker met draadloze Bluetooth-connectiviteit die is gekoppeld met een of meer smartphones, tablets, iPads of computers. De Bluetooth-luidspreker is verkrijgbaar in alle formaten, inclusief vervangbare batterij en oplaadbare modellen. 

Wat is bluetooth?

Om te begrijpen hoe bluetooth werkt, moet je eerst weten hoe we telefoons gebruiken om met elkaar te praten. Mobiele telefoons gebruiken radiogolven om te communiceren met zendmasten die zich tot enkele kilometers ver kunnen bevinden. Bluetooth van zijn kant gebruikt radiogolven die veel zwakker zijn, wat betekent dat het bluetooth-bereik vaak niet groter is dan 10 meter. Een bluetooth speaker moet zich bijvoorbeeld binnen een straal van een paar meter van een bluetooth-apparaat bevinden om te kunnen werken. De meest geavanceerde bluetooth-apparaten die voor industriële doeleinden worden gebruikt, kunnen een bereik hebben van ongeveer 100 meter. Maar je zal zo’n bereik in geen enkel consumentenapparaat vinden.

Vergelijk de beste bluetooth speakers

Hieronder kun je de beste bluetooth speakers vergelijken. Er staan verschillende bluetooth speakers uit verschillenden prijsklassen. Bij Telecomplaza.nl kun je eenvoudig de prijsstatistieken van bluetooth speakers vergelijken. Zo weet je dat je niet te veel gaat betalen voor een product. Daarnaast kun je ook een prijsalert instellen. Zakt een prijs van een bluetooth speaker naar een door jouw ingevoerd bedrag, dan krijg je een mailtje en kun je hem direct kopen. Wil je meer lezen over de werking en de verschillende functies van een bluetooth speaker? Dan kun je hieronder verder lezen.

Hoe twee bluetooth-apparaten met elkaar te verbinden

Het is gemakkelijk om bluetooth-compatibele apparaten samen te synchroniseren. De verbinding wordt automatisch tot stand gebracht zodra je deze bluetooth-apparaten binnen bereik activeert. De communicatie tussen hen vindt plaats via een piconet, een netwerk op korte afstand dat uit meerdere bluetooth-apparaten kan bestaan.

 

Zodra je twee bluetooth-apparaten binnen één piconet hebt, zullen ze automatisch verbinding maken telkens wanneer ze kunnen communiceren. Een van hen zal fungeren als een detecteerbaar apparaat en de andere zal werken als een controlecentrum. Zo komen je bluetooth-toetsenbord en -muis automatisch beschikbaar wanneer je je laptop opstart en kun je hun eigenschappen en instellingen wijzigen.

 

Bluetooth is dus in wezen niet alleen een communicatietechnologie. Net als andere draadloze technologieën biedt bluetooth mogelijkheden voor gegevensoverdracht. Anders zou jouw bluetooth speaker geen audio kunnen afspelen.

Handige speakers

WiFi of Bluetooth - of beide?

Er zijn twee manieren om draadloos te gaan: Bluetooth en wifi. WiFi-speakers maken verbinding met je thuisnetwerk; ze werken meestal op wisselstroom, dus ze hebben een stopcontact nodig. Bluetooth-luidsprekers koppelen rechtstreeks met een apparaat zoals een telefoon of een laptop. Ze zijn meestal compact en werken op batterijen, waardoor ze ook draagbaarder zijn. Sommige modellen bieden beide aansluitmogelijkheden.

Voordelen bluetooth speakers

Een bluetooth speaker biedt je verschillende voordelen; een daarvan is dat je geen technische vaardigheden nodig hebt om te werken of in te stellen. Je zet simpelweg de Bluetooth speaker aan en zodra je audiosysteem de speaker ontdekt, synchroniseren de twee apparaten automatisch met elkaar en wordt de muziek afgespeeld.

 

Over het algemeen zijn deze draadloze luidsprekers compacter in vergelijking met andere soorten luidsprekers, maar produceren ze een hoogwaardig en helder geluid, waardoor ze het perfecte apparaat zijn om in huis te hebben.

 

Hun compacte ontwerp maakt ze ook vrij draagbaar. Bovendien zorgt de afwezigheid van aansluitdraden voor minimale rommel in huis of studio.

 

De Bluetooth-luidsprekers zijn daarnaast zeer veelzijdig en compatibel met een reeks entertainmentapparaten, waaronder tablets, laptops, smartwatches, smartphones, om er maar een paar te noemen.

 

Ten slotte kan het beperkte bereik van deze luidsprekers ook een voordeel zijn, omdat het de overdracht van grote hoeveelheden gegevens over grote afstanden en gebieden voorkomt, wat de werking van andere aangesloten apparaten of netwerken kan verstoren.

Het nadeel van bluetooth-luidsprekers

Bluetooth-luidsprekers zijn geweldig als het gaat om betaalbaarheid en gemak. Ze hebben echter een beveiligingsprobleem waar je altijd op moet letten. Hackers kunnen het signaal van je telefoon gemakkelijk onderscheppen en met software hacken.

 

Als je verbinding maakt met een onbeveiligde verbinding, is jouw telefoon kwetsbaar voor hackers die toegang hebben tot foto’s, video’s, teksten en welke informatie je ook op jouw telefoon hebt en de hele ervaring verknoeien.

 

Het is altijd verstandig om de relevante voorzorgsmaatregelen te nemen, in een wereld waar meerdere apparaten continu draadloos met elkaar verbonden zijn en hackers op de achtergrond op de loer liggen.

 

Een andere beperking is dat je speaker maar over een korte afstand kan functioneren. Het moet een paar meter verwijderd zijn van de audiobron om de twee apparaten te laten synchroniseren en communiceren.

Hoe kies je de beste bluetooth speaker?

Bij het kopen van een Bluetooth-speaker zijn er een aantal punten waar je op moet letten:

Levensduur van de batterij

De levensduur van de batterij is een belangrijke parameter om te overwegen. Je wilt de speaker niet elk uur opladen. De kleine luidsprekers hebben meestal kleinere batterijen en gaan niet zo lang mee, maar sommige van de betere kunnen 24 uur meegaan. Een meer gebruikelijke gebruiksduur is vier tot tien uur en wordt gespecificeerd als de gemiddelde levensduur van de batterij. De reden hiervoor is dat hoe vaker je de luidspreker gebruikt, hoe meer stroom deze zal gebruiken. Zorg er bij het kopen van de bluetooth-luidspreker echter voor dat de levensduur van de batterij lang genoeg is voor jouw behoefte.

Audiokwaliteit

Uiteraard is het fijn om een ​​bluetooth speaker te hebben die goed klinkt. Vaak geven ze specificaties voor totale harmonische vervorming en onder de 1% is een goed uitgangspunt. Hoe lager hoe beter. Ook de frequentierespons is erg belangrijk. Sommige luidsprekers klinken beter dan andere en dit is vaak het gevolg van een veel betere frequentierespons. Cijfers omvatten de bovenste en onderste frequenties die worden gehoord voordat de respons wegrolt. Cijfers zoals 100 Hz tot 20 kHz kunnen worden gezien. Het 100 Hz-punt is de lage frequentie en 20 kHz de topfrequentie. Aangezien de meesten van ons tot 20 kHz niet kunnen horen, vooral als we ouder worden, is de topfrequentie niet zo belangrijk. Het lage frequentiepunt geeft het basniveau aan dat we mogen verwachten – hoe lager het gaat, hoe beter.

Bluetooth speakers

Stijl

Er zijn heel veel verschillende stijlen die beschikbaar zijn voor bluetooth luidsprekers. Kies dus een stijl die jou aanspreekt. Daarbij is het ook belangrijk om van te voren te kijken waarvoor en wanneer je de bluetooth speaker gaat gebruiken. Vervolgens kun je qua stijl rekening daarmee houden.

Grootte

Bluetooth-luidsprekers zijn er in verschillende maten. Er zijn de kleine conische of cilindrische typen die bedoeld zijn voor zeer draagbare bediening en voor het verpakken in bagage, en grotere die de neiging hebben om audio van betere kwaliteit te bieden. Deze kunnen rechthoekig of zelfs weer cilindrisch zijn. Over het algemeen geldt dat hoe groter ze zijn, hoe beter de geluidskwaliteit, en de grotere kunnen een grotere batterij hebben voor langer gebruik.

Audiovermogen

Niet alle bluetooth speakers hebben deze parameter gespecificeerd. Wanneer het wordt vermeld, wordt het gegeven in watt. Tien watt is luid, hoewel de efficiëntie van de luidsprekers in zo’n kleine behuizing betekent dat ze niet erg efficiënt zullen zijn. Houd er rekening mee dat er meer vermogen nodig is voor grote ruimtes en voor gebruik buiten.

Waterdicht

Omdat bluetooth luidsprekers handig zijn, vaak vanwege het feit dat ze draagbaar zijn, betekent dit dat ze op veel plaatsen kunnen worden gebruikt, zelfs in de buurt van water. Water en elektronica gaan niet samen, dus het is vaak erg handig om een ​​speaker te hebben die waterdicht is gemaakt. Sommige luidsprekers kunnen zelfs worden ondergedompeld. Waterbestendige luidsprekers zijn vooral handig bij gebruik aan het zwembad of op het strand.

Bluetooth-versie

Vaak is er een specificatie voor de bluetooth-versie. Bluetooth v.1 was de eerste versie die vele jaren geleden uitkwam, en het is vrij zeldzaam om apparatuur te vinden die dit nu gebruikt. Versie 2.1 wordt veel gezien maar er zijn ook veel producten die gebruik maken van latere versies zoals Bluetooth 4.0 en zelfs Bluetooth 5.

 

De grote vraag is wat het Bluetooth-versienummer betekent als je een speaker koopt. De belangrijkste vooruitgang voor audio kwam met Bluetooth 2.1 met een profiel met de naam EDR of Enhanced Data Rate. Dit gaf een sprong in de bereikbare audiokwaliteit doordat de draadloze verbinding meer gegevens kon vervoeren, waardoor het geluid weer getrouwer kon worden weergegeven. Dus op voorwaarde dat de luidspreker Bluetooth 2.1 of hoger heeft, komt het goed – de hogere versies bieden in wezen extra mogelijkheden voor zaken als gegevensverzameling van zaken als fitness-trackers of andere sensoren. Dus tenzij je speaker allerlei extra functies gaat krijgen maakt het niet uit, al is het zeker geen nadeel.

Meerdere luidsprekers aansluiten

Sommige speakers hebben de mogelijkheid om een ​​tweede luidspreker aan te sluiten voor stereogeluid. Als stereogeluid belangrijk is, dan is dit een functie die de moeite waard is om te onderzoeken, aangezien er nu nogal wat luidsprekers zijn die dit kunnen.

Luidsprekerfunctie

Het kan zijn dat als je een telefoon als muziekbron gebruikt, je mogelijk moet bellen. Dit kan worden gedaan met behulp van luidsprekers met een ingebouwde microfoon en een luidsprekerfunctie. Dit kan handig zijn als de luidspreker aan een bureau moet worden gebruikt – waarschijnlijk heel vervelend voor anderen als hij aan de rand van een zwembad wordt gebruikt, omdat iedereen het gesprek zal horen.

 

Er is een enorme verscheidenheid aan Bluetooth-luidsprekers die bij veel verkooppunten te koop zijn. Sommige zijn erg goedkoop, terwijl andere behoorlijk duur kunnen zijn.

Hoeveel kost een bluetooth speaker?

De prijs van een bluetooth speaker kan verschillen. Je kunt bijvoorbeeld al een bluetooth speaker kopen voor 10 euro, maar er zijn ook al bluetooth speakers van een paar honderd euro. Het is dus belangrijk om ook naar het eerdergenoemde te kijken. Er zitten namelijk veel verschillen tussen bluetooth speaker.

Conclusie

Bluetooth-apparaten zoals autoluidsprekers en luidsprekersystemen voor thuis worden steeds populairder dankzij hun gemak en algemene voordelen die ze bieden. Daarom is het niet verwonderlijk dat je in het gemiddelde huis dat je tegenwoordig bezoekt minstens één bluetooth-apparaat aantreft.

Het begrijpen van de principes achter de werking van bluetooth-technologie, het kennen van de algemene voordelen van het gebruik van deze luidsprekers en het kiezen van het juiste product is essentieel als je de ervaring van het luisteren naar muziek in je huis wilt verbeteren.

Het is raadzaam om naar de juiste modellen op de markt te zoeken door concurrerende merken te vergelijken. Je kunt bovenaan de pagina verschillende bluetooth speakers vergelijken. Daarmee kun jij bepalen wat voor jou de beste bluetooth speaker is.

Over Telecomplaza.nl

Telecomplaza.nl maakt het eenvoudig om een telefoon met/of abonnement te kiezen. Door de praktische hulptools die we bieden kun je snel een goede keuze maken.

LAATSTE BERICHTEN

Mis niets!

Weekly Tutorial