De beste draadloze koptelefoons 2021

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

De beste draadloze koptelefoons 2021

Je kent het wel, je zit lekker in de trein met een muziekje op. Het enige nadeel is de draad van jouw koptelefoon. Deze zit altijd in de weg, vooral als je moet overstappen. Een oplossing kan een draadloze koptelefoon zijn. In dit artikel lees jij alles over de beste draadloze koptelefoons van 2021!

Voordelen van een draadloze koptelefoon

Allereerst zullen we eens kijken naar de voordelen van een draadloze koptelefoon. De kabel kan vaak in de weg zitten, vooral als je aan het reizen bent. Bij een draadloze koptelefoon, zit er zoals de naam al zegt, geen kabel aan. Daarnaast is het een voordeel omdat bedrade koptelefoons soms een aansluiting hebben die niet op jouw smartphone past. Een draadloze koptelefoon kun je vaak eenvoudig via Bluetooth koppelen. Via Bluetooth koppel jij jouw koptelefoon eenvoudig met andere apparaten. Dit is ook een groot voordeel.

Nadelen van een draadloze koptelefoon

Naast de voordelen die een draadloze koptelefoon heeft, zijn er ook een aantal nadelen. Misschien is het grootste nadeel wel dat je draadloze koptelefoons moet opladen. Hier moet je goed aan gaan denken, want het is heel vervelend als jouw koptelefoon leeg is terwijl je nog twee uur met de trein moet reizen.

Draadloze koptelefoon met noise cancelling 

Het kan zijn dat je nog nooit van noise cancelling hebt gehoord. Geen zorgen, wij leggen het uit. Noise cancelling is een functie waarbij het omgevingsgeluid gefilterd wordt. Het omgevingsgeluid wordt gedempt door een anti geluid. Dit kan vooral handig zijn in luidruchtige ruimtes. Zit jij bijvoorbeeld vaak in het vliegtuig? Dan kun je noise cancelling gebruiken.

Er zit ook nog verschil in noise cancelling koptelefoons. Zo heb je noise cancelling koptelefoons die weinig achtergrondgeluid wegfilteren, maar ook heel veel. Bedenk dus van te voren 

Wat is on-ear en over-ear?

Er bestaan on-ear en over-ear koptelefoons. Bij een on-ear koptelefoon zit de koptelefoon op jouw oren. Bij een over-ear koptelefoon zit de koptelefoon over jouw oren heen. Het is dus belangrijk om van te voren hier goed naar te kijken. Bij een over-ear koptelefoon kun je de omgeving beter ‘afsluiten’. Aan de andere kant, is een on-ear koptelefoon vaker iets kleiner en daardoor veel makkelijker mee te nemen. Qua design zit er ook veel verschil tussen een on-ear en over-ear koptelefoon. Ook kunnen deze twee soorten koptelefoons anders zitten op jouw oren. 

Hoofdtelefoon

Hoeveel kost een draadloze koptelefoon?

Het is belangrijk om te kijken welke functies jij belangrijk vindt. Vanuit daar kun jij kijken wat voor jou de beste draadloze koptelefoon is. Een draadloze koptelefoon kun je al kopen voor enkele tientjes, maar kan ook oplopen naar een paar honderd euro. Hieronder staan een aantal aspecten waarbij je kunt kijken of een koptelefoon het geld waard is:

  • Van welk merk is de koptelefoon?
  • Welke functies zitten er op de koptelefoon?
  • Hoe goed is de bass?
  • Hoe goed is het geluidskwaliteit?
  • Hoe stevig is de koptelefoon?
  • Hoe is het design van de koptelefoon?
  • Wat zijn de prijzen van vergelijkbare koptelefoons.

Wat is de beste draadloze koptelefoon?

Je hebt nu veel gelezen over draadloze koptelefoons. Wij kunnen niet zeggen dat er maar één koptelefoon het beste is. Iedereen heeft namelijk andere wensen en eisen. Hopelijk kun jij met deze informatie de beste draadloze koptelefoon voor jou vinden.

Over Telecomplaza.nl

Telecomplaza.nl maakt het eenvoudig om een telefoon met/of abonnement te kiezen. Door de praktische hulptools die we bieden kun je snel een goede keuze maken.

LAATSTE BERICHTEN

Mis niets!

Weekly Tutorial