Beste powerbanks 2021

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Beste powerbank 2021

Welkom op Telecomplaza.nl! Je bent je vast aan het oriënteren om een (nieuwe) powerbank te nemen. Wij zorgen ervoor dat jij deze snel kunt vinden Wij geloven er niet in dat er maar één ”de beste is”. Dit verschilt echt per persoon. Iedereen heeft andere wensen en eisen. Daar houden we hier rekening mee. Met ons stappenplan is de kans groot dat jij een powerbank vindt die voor jou het beste is! Weet je al wat welke je wilt hebben?  Dan kun je hieronder snel naar het juiste stuk gaan.

Stappenplan - Zo vind je de beste powerbank!

Hieronder staat het stappenplan voor het selecteren van de beste powerbank. Bij elke stap worden ook voorbeelden gegeven van powerbanks. Daarnaast staat er per stap extra informatie, zodat jij je hier goed kunt inlezen. Het kan zijn dat je sommige stappen kunt overslaan (als dit niet voor jou belangrij is). Op het einde staat hoe je dan de beste powerbank kunt zoeken. 

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een specifieke powerbank, bijvoorbeeld eentje die op zonne-energie werkt? Scroll dan meteen door naar stap 2. Of zoek je er een met een veel capaciteit? Dan kun je bij stap 1 kijken. Weet jij nog niet wat dit precies is of wat je wilt? Dan is het handig om het stappenplan te volgen.

Om het duidelijk te houden, heeft iedere stap een andere kleur. Hieronder staat een kort overzicht van de verschillende stappen. In totaal volgen we vier stappen. Succes en hopelijk vind jij een powerbank die het beste bij jou past!

Stap 1 Bepaal de capaciteit
Stap 2 Kies de functies
Stap 3 Selecteer een merk
Stap 4 Kies aansluitingen

Algemene informatie

We hebben het al gehad over wat een powerbank is, maar voordat we beginnen met het stappenplan, gaan we nog eerst kijken naar algemene informatie over een powerbank. Weet jij al genoeg over een powerbank? Mooi, dan kun je verder naar het stappenplan gaan. Wil je nog eerst meer lezen over powerbanks? Dan kun je dat hieronder doen.

Wat zijn de voordelen van een powerbank?

Waarom zou ik een powerbank nemen? Dat is een goede vraag. We nemen jou even mee in een situatie. Stel je voor, je gaat een dagje weg naar een andere stad met de trein. ‘s Morgens in de trein ben je nog aan het zoeken wat je gaat doen en welke trein je moet hebben. Daarnaast kijk je nog even een deel van een serie. Je merkt dat jouw batterijpercentage al flink gedaald is. Na een dagje stad en weer terug in de trein, heb je nog maar vijf procent batterij. Je kunt dus eigenlijk niet meer op jouw telefoon zitten. Deze situatie ken je vast wel.

Het kan dus een ideale oplossing zijn. Je kunt jouw telefoon overal opladen. Dit is dus een groot voordeel. Daarnaast hebben we nog een voordeel. Mocht het nu zijn dat je een keer vergeten bent jouw telefoon op te laden, dan kun je altijd jouw powerbank meenemen (mits deze wel is opgeladen).

Wat zijn de nadelen

Ook powerbanks kunnen nadelen hebben. Zo kan er bijvoorbeeld er dus energie verloren gaan. Daarnaast kunnen powerbanks soms wat groter en daarom ook lastig mee te nemen zijn. Van te voren is het goed om te kijken waarvoor jij een powerbank gaat gebruiken, want niet iedere powerbank kan alle apparaten aan.

Hoe moet ik een powerbank gebruiken?

Normaal gesproken laad je de powerbank van te voren op. Dan zit er energie in de powerbank. De werking van een powerbank kan verschillen. Normaal doe je een kabel in de powerbank en kun jij jouw telefoon opladen. Sommige powerbanks hebben extra functies, zoals een zaklamp of een zonne-energie functies. Vaak staat er in de gebruiksaanwijzing hoe je die functies moet gebruiken. Het is normaal gesproken niet ingewikkeld om een powerbank te gebruiken.

Beste powerbank 2021

Hieronder staan verschillende powerbanks uit verschillende prijsklassen. Er is niet één powerbank het beste. Iedereen heeft verschillende wensen en eisen. Daarom is het belangrijk om zelf goed te kijken wat jij belangrijk vindt. Dit kun je doen met het stappenplan (onder de powerbanks). 

Bij Telecomplaza.nl kun jij heel eenvoudig de prijsstatistieken van powerbanks zien. Daarnaast kun je ook prijsalerts instellen. Je krijgt dan een mailtje als de prijs gezakt is naar het gewenste bedrag.

Stap 1: Bepaal de capaciteit

Dit is de eerste stap, maar wel een hele belangrijke. In deze stap gaan we kijken naar de capaciteit van een powerbank. Weet je niet wat dit betekent? Geen probleem, dit leggen we allemaal uit. Na het volgen van deze stap weet jij hoeveel mAh jij nodig hebt!

Capaciteit van de powerbank: Hoeveel mAh heb ik nodig?

Allereerst is het dus belangrijk om te kijken naar de capaciteit. Als je een powerbank hebt met veel capaciteit, dan kun je jouw smartphone vaker opladen dan dat je er een hebt met weinig capaciteit. De capaciteit wordt uitgedrukt in mAh. mAh staat voor voor Milliampère-uur. 

Ook het batterijcapaciteit van jouw telefoon wordt uitgedrukt in mAh. Dat lijkt heel handig, omdat je zo kunt bepalen hoe vaak jij jouw telefoon kunt opladen. Dit is niet helemaal zo. Hoe dit precies zit, dat leggen we uit in het volgende kopje.

Capaciteit van de powerbank: werkelijke capaciteit

Zoals we al hebben gezegd, wordt de batterijcapaciteit van zowel jouw smartphone als powerbank uitgedrukt in mAh. Er gaat wat energie verloren tijdens het omvormen van de stroom en het opladen. Dus als je een powerbank gaat kopen van 10.000 mAh, dan ligt de daadwerkelijke capaciteit wat lager. Dit verschilt ook per powerbank. Denk dus van te voren goed na over de capaciteit van de powerbank

Stap 2: kies de functies

Een powerbank heeft als hoofdfunctie om een apparaat op te laden. Wist je ook dat een powerbank meerdere functies kan hebben naast het opladen van apparaten? In stap 2 vertellen we jou hier alles over.

Welke functies zijn er?

In sommige powerbanks zit een zaklamp, andere kun je weer opladen met zonne-energie. Hieronder hebben we een aantal functies neergezet. Kijk wat voor jou het belangrijkste is. 

Het kan ook zijn dat een powerbank meerdere functies heeft. Hierop kun je makkelijk filteren.

Stap 3: kies het merk van de powerbank

Stap 3 is een kleine stap. Voor sommige is dit zelfs niet relevant. Vind je het belangrijk dat de powerbank van een goed merk is? Dan is deze stap voor jou heel belangrijk. Wil jij een bepaald merk? Dan kun je hieronder de merken bekijken. 

Stap 4: bekijk de aansluitingen

De laatste stap is om te kijken welke aansluitingen de powerbank heeft. Je wilt namelijk wel dat je jouw apparaten goed kunt opladen. Daarom leggen wij dit hier uit.

Allereerst is het belangrijk om te kijken welke aansluiting een powerbank heeft. Dit kan bijvoorbeeld verschillende soorten USB zijn, zoals Micro-USB, USB-C, etc. Daarnaast zijn er ook nog andere aansluitingen. Kijk daarna ook hoeveel aansluitingen je wilt hebben.

Niet alle powerbanks kunnen alle apparaten opladen. Wil jij ook dat jouw powerbank bijvoorbeeld een laptop kan opladen? Dan heb je een andere powerbank nodig. Dit is dus van te voren belangrijk om te weten

Beste powerbanks

Tot slot

Je hebt nu veel gelezen over powerbanks. Daarnaast heb je er verschillende kunnen vergelijken en prijsstatistieken kunnen zien. Hopelijk heb jij een geschikte kunnen vinden!

Over Telecomplaza.nl

Telecomplaza.nl maakt het eenvoudig om een telefoon met/of abonnement te kiezen. Door de praktische hulptools die we bieden kun je snel een goede keuze maken.

LAATSTE BERICHTEN

Mis niets!

Weekly Tutorial