Beste solar powerbanks 2021

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Beste solar powerbanks 2021

Je hebt er vast al eens over gehoord, een powerbank. Tegenwoordig kun je ook een solar powerbank nemen. Weet je niet wat dit is? Geen probleem, wij leggen dit allemaal uit in dit artikel. Daarnaast laten wij verschillende powerbanks zien zodat jij een powerbank kunt selecteren die bij jou past! Lees alles over solar powerbanks zodat jij een goede powerbank kunt selecteren.

Inhoud

Wat is een powerbank eigenlijk?

Hoe moet je nu weten wat een solar powerbank is als je niet eens weet wat een powerbank is? Dat is lastig, daarom beginnen we eens met het kijken naar wat een powerbank precies is. 

Je hebt vast wel eens gehad dat je ergens onderweg bent en dat jouw telefoon bijna leeg is. Dat wil je niet nog een keer meemaken! Je kunt wel altijd een oplader meenemen, maar je kunt niet overal jouw telefoon opladen. Toch is er een manier om jouw telefoon onderweg op te laden, zonder jouw oplader te gebruiken. Dit kun je doen met een powerbank. Een powerbank is een externe batterij. Met dit apparaatje kun jij met een kabel jouw telefoon opladen. Dit apparaatje kan groot, klein, breed, smal of rond zijn. Daarnaast kan een powerbank multifunctioneel zijn. Daar vertellen we later meer over.

Wat is dan een solar powerbank?

Een solar powerbank is eigenlijk een powerbank die werkt op zonne-energie. Je kunt het apparaat dan opladen als de zon schijnt. Normaal gesproken kun je solar powerbanks ook opladen met een kabel. Het opladen via zonne-energie duurt wel langer dan het opladen via de kabel. Ook al laadt de solar powerbank misschien nog niet heel snel op, alle beetjes helpen. Dit is handig als je in een noodsituatie zit. Het is ook nog eens beter voor het milieu. Deze solar powerbanks zijn meestal aan de grotere kant, waardoor ze niet altijd in jouw broekzak passen. Dat is ook niet de bedoeling, want je wil juist dat de zon de powerbank oplaadt. Zit je in de trein? Dan kun je bijvoorbeeld de powerbank op het tafeltje leggen (om hem op te laden).

Vergelijk de beste powerbanks van 2021

Hieronder kun je de beste solar powerbanks van 2021 vergelijken. Er is niet één powerbank die het beste is, want iedereen heeft andere wensen en eisen. Daarnaast kunnen deze powerbanks op zonne-energie verschillende andere functies hebben. Sommige hebben bijvoorbeeld een zaklamp en andere zijn waterdicht. Daarnaast is het goed te kijken hoeveel mAh een powerbank heeft. Weet je niet wat dit is? Dan kun je hieronder verder lezen.

Bij Telecomplaza.nl kun je vergelijken en de prijshistorie zien van een product. Daarnaast kun je prijsalerts instellen. Hoe je dit doet? Je gaat naar het product toe en vult jouw email en de gewenste prijs in. Zo betaal je in dit geval nooit teveel voor een solar powerbank. Wil je meer informatie over powerbanks? Dan kun je hieronder verder lezen.

Hoe gebruik je een powerbank?

Het is niet lastig om een powerbank te gebruiken. Je laadt de powerbank op. Dit kun je doen door de powerbank te verbinden met een laptop of computer via een usb kabel. Ook kun je de powerbank opladen via het stopcontact. Kijk goed of er een adapter wordt meegeleverd bij de powerbank, meestal is dit niet het geval. Misschien kun je de adapter van jouw telefoon gebruiken. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je eventueel een adapter aanschaffen of de powerbank opladen via een laptop of computer.

Als de powerbank vol is, dan kun je jouw telefoon koppelen aan de powerbank met een kabel. Jouw telefoon wordt dan opgeladen. Bij sommige powerbanks kun je meerdere telefoons tegelijkertijd opladen. Dat is handig als je met meerdere mensen samen bent. Let wel op dat de powerbank dan wel sneller leeg gaat.

Zorg dat je een powerbank kiest met de juiste ingangen die geschikt is voor jouw apparaten. Kijk dus altijd eerst bij de productspecificaties van het apparaat, voordat je een aankoop doet! 

Hoe kun je zien hoe vol de powerbank nog is?

Dit kun je op het apparaat zelf zien. Sommige powerbanks geven een percentage aan hoe vol de powerbank nog is. Zo weet je exact hoe vol het apparaat nog is. Daarnaast geven andere weer aan hoe vol ze zitten door middel van licht streepjes. Zo krijg je toch een kleine indicatie hoe vol de powerbank is. Is dat even handig!

Welke soorten powerbanks zijn er nog meer?

Naast de solar powerbanks, zijn er nog vele andere. Je kunt ook kiezen voor een powerbank met een zaklamp ingebouwd. Dit is handig als het ergens donker is. Daarnaast zijn er ook powerbanks die water- en stofdicht zijn. Met sommige powerbanks kun je jouw telefoon draadloos opladen. Sommige powerbanks hebben een combinatie van verschillende functies, bijvoorbeeld een powerbank die op zonne-energie werkt, waterdicht is, een zaklamp heeft en gericht is op outdoor.

Hoe vaak kan ik mijn telefoon opladen met een powerbank?

Hoe vaak je een smartphone kunt opladen met een powerbank, hangt af van verschillende factoren. De batterij grootte van een powerbank en telefoon wordt uitgedrukt in mAh (milliampère per uur). Een telefoon heeft bijvoorbeeld een batterij van 3.200 mAh. Een powerbank kan een kleine inhoud hebben van bijvoorbeeld 2.000 mAh, maar ook een grotere inhoud van bijvoorbeeld 20.000 mAh. Er zijn zelfs powerbanks van 50.000 mAh.

Nu je de aanduiding van een batterijgrootte weet, kunnen we gaan kijken hoe vaak je nu een smartphone kunt opladen met een powerbank. Stel je voor dat je een telefoon hebt met een batterijcapaciteit van 2.500 mAh en een powerbank met 5.000 mAh. Nu verwacht je dat je jouw telefoon twee keer kunt opladen met deze powerbank. Dit is helaas niet waar. Tijdens het omzetten van de stroom gaat er energie verloren. Vaak wordt dit dan omgezet in hitte. Er gaat dus een deel verloren die je niet kunt gebruiken. Het verschilt ook per powerbank hoe groot dit deel is. Het kan handig zijn om reviews te kijken om zo te kijken of de daadwerkelijke capaciteit groot genoeg is. 

Hoe wordt de prijs bepaald?

Dit is lastig te zeggen, maar we kunnen wel wat dingen bedenken en aannemelijk maken. Allereerst wordt de prijs bepaald door batterijcapaciteit. Hoe groter de batterijcapaciteit is, hoe hoger de prijs zal zijn. Daarnaast zal de prijs ook worden bepaald door de functies van de powerbank. Een solar powerbank met een batterijcapaciteit van bijvoorbeeld 10.000 mAh zal naar alle waarschijnlijkheid ook duurder zijn dan een powerbank die niet op zonne-energie werkt. Daarnaast speelt het merk ook een factor voor de prijs van het apparaat.

Welke powerbank is geschikt voor mij?

Deze vraag kun jij waarschijnlijk zelf het beste beantwoorden. Wil je een goedkope powerbank waar je jouw telefoon maar een keer mee kan opladen of juist eentje waarmee je jouw telefoon vaker kunt opladen via zonne-energie? Als je dit al voor jezelf helder hebt, is het makkelijker om te kijken welke nu het meest geschikt voor jou is.

Weet je nu nog echt niet welke powerbank jij nodig hebt? Probeer dan eens de volgende stappen te volgen. Bepaal eerst hoeveel batterijcapaciteit jij nodig hebt. Als je dit weet, wordt het al makkelijker om een keuze te maken. Vervolgens kun je naar de verschillende functies kijken die een powerbank heeft. Wil je er eentje die je kunt opladen met zonne-energie of wil je er een die waterdicht is? Combineren is vaak ook mogelijk. Nu kun je al gaan filteren en vallen er al veel opties af. Kijk altijd of jouw powerbank geschikt is voor jouw apparaat!

Tot slot

Nu heb je alles gelezen over solar powerbanks en andere powerbanks. Er is niet een powerbank die het beste is, dat kan voor iedereen verschillen. Kijk altijd goed naar de specificaties op de website waar je hem gaat bestellen! Kijk dus ook of hij geschikt is voor jouw apparaten. Daarnaast is het verstandig om reviews te lezen van mensen die hem al gebruikt hebben. 

Wil je geen powerbank aanschaffen, maar juist een telefoon met bijvoorbeeld een grote batterij? Dan kun je ook een smartphone met een betere batterij nemen. Wil je meer over powerbanks lezen? Dat kan hier.

Powerbank

Over Telecomplaza.nl

Telecomplaza.nl maakt het eenvoudig om een telefoon met/of abonnement te kiezen. Door de praktische hulptools die we bieden kun je snel een goede keuze maken.

LAATSTE BERICHTEN

Mis niets!

Weekly Tutorial