Beste solar powerbanks 2020
Je hebt er vast al eens over gehoord, een powerbank. Tegenwoordig kun je ook een solar powerbank nemen. Weet je niet wat dit is? Geen probleem, wij leggen dit allemaal uit in dit artikel. Daarnaast laten wij verschillende powerbanks zien zodat jij een powerbank kunt selecteren die bij jou past! Lees alles over solar powerbanks zodat jij een goede powerbank kunt selecteren.
Inhoud
Wat is een powerbank eigenlijk?
Hoe moet je nu weten wat een solar powerbank is als je niet eens weet wat een powerbank is? Dat is lastig, daarom beginnen we eens met het kijken naar wat een powerbank precies is.
Je hebt vast wel eens gehad dat je ergens onderweg bent en dat jouw telefoon bijna leeg is. Dat wil je niet nog een keer meemaken! Je kunt wel altijd een oplader meenemen, maar je kunt niet overal jouw telefoon opladen. Toch is er een manier om jouw telefoon onderweg op te laden, zonder jouw oplader te gebruiken. Dit kun je doen met een powerbank. Een powerbank is een externe batterij. Met dit apparaatje kun jij met een kabel jouw telefoon opladen. Dit apparaatje kan groot, klein, breed, smal of rond zijn. Daarnaast kan een powerbank multifunctioneel zijn. Daar vertellen we later meer over.
Hoe gebruik je een powerbank?
Het is niet lastig om een powerbank te gebruiken. Je laadt de powerbank op. Dit kun je doen door de powerbank te verbinden met een laptop of computer via een usb kabel. Ook kun je de powerbank opladen via het stopcontact. Kijk goed of er een adapter wordt meegeleverd bij de powerbank, meestal is dit niet het geval. Misschien kun je de adapter van jouw telefoon gebruiken. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je eventueel een adapter aanschaffen of de powerbank opladen via een laptop of computer.
Als de powerbank vol is, dan kun je jouw telefoon koppelen aan de powerbank met een kabel. Jouw telefoon wordt dan opgeladen. Bij sommige powerbanks kun je meerdere telefoons tegelijkertijd opladen. Dat is handig als je met meerdere mensen samen bent. Let wel op dat de powerbank dan wel sneller leeg gaat.
Zorg dat je een powerbank kiest met de juiste ingangen die geschikt is voor jouw apparaten. Kijk dus altijd eerst bij de productspecificaties van het apparaat, voordat je een aankoop doet!
Hoe kun je zien hoe vol de powerbank nog is?
Dit kun je op het apparaat zelf zien. Sommige powerbanks geven een percentage aan hoe vol de powerbank nog is. Zo weet je exact hoe vol het apparaat nog is. Daarnaast geven andere weer aan hoe vol ze zitten door middel van licht streepjes. Zo krijg je toch een kleine indicatie hoe vol de powerbank is. Is dat even handig!
Wat is dan een solar powerbank?
Een solar powerbank is eigenlijk een powerbank die werkt op zonne-energie. Je kunt het apparaat dan opladen als de zon schijnt. Normaal gesproken kun je solar powerbanks ook opladen met een kabel. Het opladen via zonne-energie duurt wel langer dan opladen via de kabel. Ook al laadt de solar powerbank misschien nog niet heel snel op, alle beetjes helpen. Dit is handig als je in een noodsituatie zit. Het is ook nog eens beter voor het milieu. Deze solar powerbanks zijn meestal aan de grote kant, waardoor ze niet altijd in jouw broekzak passen. Dat is ook niet de bedoeling, want je wil juist dat de zon de powerbank oplaadt.
Welke soorten powerbanks zijn er nog meer?
Naast de solar powerbanks, zijn er nog vele andere. Je kunt ook kiezen voor een powerbank met een zaklamp ingebouwd. Dit is handig als het ergens donker is. Daarnaast zijn er ook powerbanks die water- en stofdicht zijn. Met sommige powerbanks kun je jouw telefoon draadloos opladen. Sommige powerbanks hebben een combinatie van verschillende functies, bijvoorbeeld een powerbank die op zonne-energie werkt, waterdicht is, een zaklamp heeft en gericht is op outdoor, zoals deze hieronder.
Hoe vaak kan ik mijn telefoon opladen met een powerbank?
Nu je de aanduiding van een batterijgrootte weet, kunnen we gaan kijken hoe vaak je nu een smartphone kunt opladen met een powerbank. Stel je voor dat je een telefoon hebt met een batterijcapaciteit van 2.500 mAh en een powerbank met 5.000 mAh. Nu verwacht je dat je jouw telefoon twee keer kunt opladen met deze powerbank. Dit is helaas niet waar. Tijdens het omzetten van de stroom gaat er energie verloren. Vaak wordt dit dan omgezet in hitte. Er gaat dus een deel verloren die je niet kunt gebruiken. Het verschilt ook per powerbank hoe groot dit deel is. Het kan handig zijn om reviews te kijken om zo te kijken of de daadwerkelijke capaciteit groot genoeg is.
Hoe wordt de prijs bepaald?
Dit is lastig te zeggen, maar we kunnen wel wat dingen bedenken en aannemelijk maken. Allereerst wordt de prijs bepaald door batterijcapaciteit. Hoe groter de batterijcapaciteit is, hoe hoger de prijs zal zijn. Daarnaast zal de prijs ook worden bepaald door de functies van de powerbank. Een solar powerbank met een batterijcapaciteit van bijvoorbeeld 10.000 mAh zal naar alle waarschijnlijkheid ook duurder zijn dan een powerbank die niet op zonne-energie werkt. Daarnaast speelt het merk ook een factor voor de prijs van het apparaat.
Welke powerbank is geschikt voor mij?
Deze vraag kun jij waarschijnlijk zelf het beste beantwoorden. Wil je een goedkope powerbank waar je jouw telefoon maar een keer mee kan opladen of juist eentje waarmee je jouw telefoon vaker kunt opladen via zonne-energie? Als je dit al voor jezelf helder hebt, is het makkelijker om te kijken welke nu het meest geschikt voor jou is.
Beste solar powerbanks in 2020
We kunnen wel gaan zeggen welke solar powerbanks het beste zijn, maar dit verschilt echt per persoon. Iedereen heeft andere wensen en eisen. Hieronder gaan wij verschillende solar powerbanks toelichten. Hopelijk kun jij een betere keuze hierdoor maken, maar kijk ook naar andere powerbanks. Er worden enkele voor- en nadelen weergegeven. Natuurlijk hebben alle powerbanks meerdere voor- en nadelen. Deze kun je rustig bekijken bij de productspecificaties op de andere website. De prijzen van deze powerbanks verschillen. Als je op de afbeelding klikt kun je de prijs zien van de powerbank
24.000 mAh Waterdichte Outdoor Solar Powerbank easyacc
Over deze powerbank hebben we het al gehad. Dit is een solar powerbank die geschikt is voor outdoor gebruik. Hij kan tegen een stootje en is water- en stofdicht. Met 24.000 mAh heeft deze powerbank een grote batterijcapaciteit. Al met al een goede solar powerbank voor voornamelijk outdoor gebruik.
- Solar powerbank
- Grote batterijcapaciteit (24.000 mAh)
- Geschikt voor outdoor gebruik (water- en stofdicht)
- Zaklamp
- Groot
Aukey 20000mAh Solar Powerbank - Zwart PB-P17
Ook deze powerbank is geschikt om op te laden via zonne-energie. Deze powerbank heeft een batterijcapaciteit van 20.000 mAh. Ook dit is een solar powerbank met een grote batterijcapaciteit
- Solar powerbank
- Grote batterijcapaciteit (20.000 mAh)
- Groot
Xtorm Solar Charger Instinct 10 000 AM123
Ook deze powerbank is geschikt om op te laden via zonne-energie. Deze powerbank heeft een batterijcapaciteit van 10.000 mAh. De powerbank is wel aan de grote kant en past niet makkelijk in jouw broekzak. Een solar powerbank hoort ook niet in jouw broekzak te zitten omdat je deze juist wilt opladen.
- Solar powerbank
- Redelijk grote batterijcapaciteit (10.000 mAh)
- Spatwaterdicht
- Groot
Xtorm Evoke Solar Charger - Outdoor oplader op zonne-energie - 10.000mAh - AM121
Een solar powerbank met een batterijcapaciteit van 10.000 mAh. Ook dit apparaat is waterdicht! De powerbank heeft wel een klep zitten die je moet openmaken om het op te laden via zonne-energie.
- Solar powerbank
- Redelijk grote batterijcapaciteit (10.000 mAh)
- Spatwaterdicht
- Groot
- Klep
RAVPower 25.000 mAh Waterdichte Outdoor Solar Powerbank
Een sterke powerbank met een batterijcapaciteit van 25.000 mAh. Ideaal voor als je veel buiten bezig bent, bijvoorbeeld met fietsen, hiken, kamperen enz. Deze powerbank is ook waterdicht en kun je eenvoudig aan jouw broek of rugzak hangen.
- Solar powerbank
- Grote batterijcapaciteit (25.000 mAh)
- Waterdicht
- Groot
Outxe Outdoor extreme Energy 16000 mAh
Een powerbank met 16.000 mAh die ook werkt op zonne-energie. Deze powerbank is waterdicht, stofdicht en schokbestendig. Ook deze powerbank is makkelijk vast te maken aan bijvoorbeeld een rugzak. Daarnaast heeft deze powerbank een zaklamp met verschillende standen. Er zit een normale stand, SOS stand en stroboscoop stand op.
- Solar powerbank
- Redelijk grote batterijcapaciteit (16.000 mAh)
- Waterdicht
- Groot
Andere powerbanks
Hierboven staan zes verschillende powerbanks die op zonne-energie werken. Wil je toch liever een normale powerbank? Hieronder staan andere powerbanks die niet op zonne-energie werken, maar andere functies hebben.
Anker PowerCore Powerbank - 20.100 mAh - Zwart
Dit is een ‘normale’ powerbank met een batterijcapaciteit van 20.100 mAh. Deze powerbank heeft twee uitgangen.
- Grote batterijcapaciteit (20.100mAh)
- Geen quick charge functie
- Geen solar powerbank
Powerbank snellader zwart 10.000mAh 18W | VR-i X3 met 10W draadloos snelladen
Deze powerbank heeft een batterijcapaciteit van 10.000 mAh. Daarnaast kun je, mits jouw telefoon het ondersteunt, snel en draadloos jouw telefoon opladen. Is dat even handig! Als jouw telefoon Qi technologie ondersteunt, dan is draadloos opladen mogelijk. Enkele voorbeelden van telefoons die geschikt zijn voor draadloos opladen:
iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate RS Porsche Design, Huawei P30 Pro, Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 Pro, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Active, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge Plus, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8 Active, Samsung Galaxy S8 Plus, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9 Plus, Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10e, Samsung Galaxy S10 Plus, Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy Note 9, Samsung Galaxy Note 10, Samsung Galaxy Note 10 Plus, Samsung Leader 8, Samsung W2016.
Staat jouw telefoon er niet tussen? Dan kan het zijn dat je hem misschien wel draadloos kunt opladen. Dit zijn slechts voorbeelden. Klik op de afbeelding om te kijken of jouw telefoon er tussen staat.
- Batterijcapaciteit (10.000 mAh)
- (Eventueel) draadloos opladen
- Groot
Tot slot
Nu heb je alles gelezen over solar powerbanks en andere powerbanks. Er is niet een powerbank die het beste is, dat kan voor iedereen verschillen. Kijk altijd goed naar de specificaties op de website waar je hem gaat bestellen! Kijk dus ook of hij geschikt is voor jouw apparaten. Daarnaast is het verstandig om reviews te lezen van mensen die hem al gebruikt hebben.