Alles over Garmin smartwatches

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Alles over Garmin smartwatches

In dit artikel vertellen wij alles over Garmin smartwatches. Je leest hier alles over wat er allemaal mogelijk is met een Garmin smartwatch en welke functies het apparaat heeft. Na het lezen van dit artikel, kun jij een geschikte Garmin smartwatch vinden.

Inhoud

Wat is een smartwatch?

Om te beginnen is het belangrijk om te kijken wat een smartwatch is. Een smartwatch is eigenlijk gewoon een soort slim horloge. Een smartwatch heeft echter meer functies dan normale horloges. Het heeft een touchscreen en door het touchscreen is het makkelijk te bedienen. Op zo’n slimme horloge kun je bijvoorbeeld ook bellen en smsjes beantwoorden. Deze smartwatch is dan gekoppeld aan jouw smartphone.

Natuurlijk is dit niet alles wat je kunt doen met een smartwatch! Er zitten veel meer mogelijkheden in die we je precies zullen laten zien in dit artikel.

Wat is Garmin?

Garmin is een merk dat bestaat sinds 1989. Het bedrijf produceert en ontwerpt voornamelijk navigatieapparatuur, outdoor producten en sportartikelen. Garmin heeft ook smartwatches in het assortiment.

In dit artikel gaan we wat dieper in op de smartwatches van Garmin. We leggen uit wat de specificaties zijn en welke functies er zijn.

Welk type smartwatch wil ik hebben?

Er is veel mogelijk op dit moment en dat maakt het best wel lastig om te bepalen welke specificaties belangrijk zijn. Met onze informatie wordt het vast makkelijker om tot een keuze te komen. Er zijn veel verschillende functies op een smartwatch en daarnaast kun je smartwatches ook gebruiken om te sporten. Hieronder zullen we dit verder toelichten.

Functies

Bij Garmin heb je de keuze uit verschillende modellen. Elke variant is weer anders en heeft een bepaalde functie. In dit artikel gaan wij dieper in op alle mogelijkheden van Garmin smartwatches! Er zijn veel functies op een smartwatch die jouw leven makkelijker kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan de functie ‘sport’. Met de sportfunctie kun jij namelijk meerdere sporten tegelijkertijd volgen en heb je altijd inzicht in hoe ver jouw activiteit is gevorderd. Daarnaast zijn er ook nog vele extra functies, zoals:

 • Toont smartphone berichten, notificaties en meldingen
 • Interval training bijhouden
 • Wekker, weersvoorspelling en agenda
 • Contactloos betalen via je smartwatch door NFC
 • GPS functie voor bijvoorbeeld hardlopen
 • Navigatie, kom eenvoudig op je bestemming
 • Muziek bediening vanaf je smartwatch (dit is dus handig als je geen smartphone bij de hand hebt!)
 • Trilfunctie
 • Fitnessfuncties zoals hartslagmeting en stappenteller. Ook kan een Garmin horloge jouw slaappatroon registreren om te weten wat goed of slecht voor je is! Ook handig voor fitness.

Fitnessfuncties en gezondheid

Je kunt extra gezondheidsfuncties vinden op een Garmin smartwatch. Daarom zijn er bij Garmin verschillende functies die jou helpen om fit te blijven! Zo kun je met een smartwatch langdurige en intensieve trainingen bijhouden, maar ook gewoon dagelijkse fitnessoefeningen.

Er zitten vaak veel interessante gezondheidsfuncties in een Garmin smartwatch en we hebben ze hier op een rijtje gezet:

 • Hartslagmeter, meet de hartslag van je lichaam
 • Sleep monitor, meet het slaapgedrag van jouw lichaam om te zien of je goed bezig bent met slapen
 • Stressmeting, meet stress op een intelligente manie
 • Stappenteller , meet het aantal stappen dat je zet
 • Ademhalingssnelheid
 • Hydratatie
 • Stopwatch
 • Pulse OX. Pulse ox is een functie waarmee je de zuurstofsaturatie kunt meten.

Smartwatch voor golf

Speel jij golf? Dan is het misschien wel leuk om een smartwatch te kopen die specifiek voor golfers ontworpen is. Smartwatches voor golfers hebben meestal een speciale functie waarmee je altijd inzicht hebt of je een goede slag gemaakt hebt. Denk bijvoorbeeld aan een functie hoe ver je een bal hebt geslagen. Ook kun je op die manier gemakkelijk en snel resultaten bekijken omdat de smartwatch alles precies bijhoudt wat je op welk hole hebt gedaan.

Smartwatch voor wielrennen

Wil je een smartwatch voor wielrenner? Dan hebben we ook nog leuke functies die specifiek aangepast zijn voor jouw sport. Wat denk bijvoorbeeld van de functie ‘snelheidsmeter’. Deze geeft je exact aan hoe snel je op dat moment fietst. Ook kun je eenvoudig zien of je alle onderdelen van de route volgt, want bijvoorbeeld als jij het rechte stuk nog moet rijden en daar

Beste Garmin Smartwatches

Smartwatch voor zwemmen

Wil je een smartwatch voor zwemmen? Dan kan dat natuurlijk ook. Veel Garmin smartwatches zijn echter niet waterdicht. De Garmin Vivoactive HR, de Forerunner 920XT en de Fenix Chronos kun je gebruiken in het water! Zoals je kunt zien zijn de populairste smartwatches inzetbaar voor multisport.

Contactloos betalen via Garmin pay

Een van de functies die je kunt gebruiken met een Garmin smartwatch is contactloos betalen. Je hoeft hierbij dus geen portemonnee mee te nemen! Met jouw slimme horloge kan je in plaats daarvan direct boodschappen doen. Je rekent af met jouw smartwatch. Dit werkt via NFC en is dus erg handig. NFC is een draadloze technologie waarmee je betalingen kunt verrichten. Je wilt dus ook geen cash geld meer bij je? Dan zou een smartwatch met contactloos betalen wel eens iets voor jou kunnen zijn. Als dit een interessante functie is, dan kun je hier rekening mee houden bij het selecteren van een geschikte Garmin smartwatch. Onthoud dus de term NFC.

GPS

Een van de meest voorkomende functies van Garmin is de GPS. Meerdere Garmin smartwatches hebben dit. Met de GPS kun je niet alleen navigeren, maar ook wandelen of hardlopen. Je houdt bij hoe lang je bezig bent geweest met een GPS en waar je gelopen hebt. Navigatiesystemen op een smartwatch zijn erg handig!

Ook kun je Strava gebruiken, een community van hardlopers en wandelaars. Strava kun je gebruiken om je prestaties te meten, maar ook om anderen bij te staan. Strava is erg populair in de wereld van hardlopen en wandelen. Je kunt Strava vaak koppelen met een smartwatch. Heb je geen Strava en wil je dit ook niet gebruiken? Dan zijn er ook nog andere opties, zodat jij het toch als een sporthorloge kan gebruiken.

Muziekbediening

Wil je liever zelf muziek luisteren op jouw smartwatch? Dat kan met Garmin! Je kunt namelijk muziek bedienen vanaf een goede smartwatch. Je hoeft je smartphone dus niet meer uit de zak te halen om muziek af te spelen.

Hoe connect ik een smartwatch met mijn telefoon?

Hoe kun jij een smartwatch met je telefoon verbinden? Dit is bij Garmin niet anders dan bij andere merken. Je kunt de smartwatch gewoon aansluiten op je smartphone via bluetooth.

Kleuren en design

Smartwatches zijn er in veel verschillende kleuren, maten en vormen. Zo kunnen ze rond, vierkant of rechthoek-vormig zijn. Er is dus altijd een geschikte smartwatch te vinden voor jouw smaak! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit zilver, zwart, paars, geel of roségoud. Het voordeel van een smartwatch is dat ja vaak een andere wijzerplaat an selecteren. Aluminium wordt vaak gebruikt bij een smartphone, netzoals titanium. Bandjes worden soms via siliconen gemaakt.

Prijzen

De prijzen van kunnen variëren tussen de €50,- en €500,- (inclusief btw). Daarnaast zijn er ook uitschieters. Er zijn Garmin smartwatches verkrijgbaar met verschillende schermen, groottes en vormen. Er is dus altijd een smartwatch die bij jou (en in jouw budget) past! Kies dus voor een smartwatch die bij jou past en laat je niet snel misleiden door de standaard aanbevolen smartwatches. Kijk of je een mooie aanbieding of advertentie ziet.

Smartwatches

Garmin connect app

Wat is de Garmin connect app? De Garmin Connect is een gratis app die je kunt downloaden op jouw mobiele telefoon. Met de Garmin Connect app kun je alles over jouw sportactiviteiten bijhouden. Je hebt daarmee altijd inzicht hoe ver je bent gekomen en wat de beste tijden zijn. Ook kun je trainingsschema’s opstellen en instellen. Daarnaast is het mogelijk om met andere mensen te communiceren en gegevens uit te wisselen.

Garmin fenix

Garmin fenix ​​is één van de populairste smartwatch series. De Garmin Fenix horloges zijn erg populair onder professionele hardlopers en sporters, maar ook gewone mensen kunnen dus bijna alle functies gebruiken. Er zijn dan ook verschillende modellen beschikbaar en de prijzen variëren tussen de €200,- en €500,-. Kijk dus of de Garmin Fenix iets voor jou is. Anders heeft Garmin nog vele andere horloges/activity trackers, zoals bijvoorbeeld de Garmin Vivomove Sport en Garmin Venu, Garmin Forerunner of de Garmin Lily.

Overige tips

Hier geven we nog andere tips, zodat jij jouw favoriete smartwatch kunt vinden. Kijk naar de batterijduur van een smartwatch. Wil je hem vaak gebruiken als je bijvoorbeeld veel routes gaat lopen of voor fitness? Dan is het handig dat hij een lange batterijduur heeft. Kijk daarnaast ook naar welk besturingssysteem geschikt is, zoals Android of IOS. Connectiviteit bluetooth is ook erg handig. Ook is het vooral belangrijk dat je een smartwatch kies, die voor jouw budget geschikt is. Bekijk anders ook eens de pagina om smartwatches te vergelijken.

Over Telecomplaza.nl

Telecomplaza.nl maakt het eenvoudig om een telefoon met/of abonnement te kiezen. Door de praktische hulptools die we bieden kun je snel een goede keuze maken.

LAATSTE BERICHTEN

Mis niets!

Weekly Tutorial