Betalen met smartwatch | 12 geschikte smartwatches

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Betalen met smartwatch | 12 geschikte smartwatches

Betalen met jouw pinpas? Dat is voor sommige al verleden tijd. Misschien heb je het ooit al een keer gezien, iemand voor je in de rij was aan het pinnen met zijn smartwatch. Je kunt dus niet alleen betalen met je pinpas of telefoon, maar ook met jouw (misschien toekomstige) smartwatch. In dit artikel leggen wij alles uit over het betalen met smartwatch en lichten we 12 smartwatches toe, waarmee jij kunt betalen. Wie weet laat jij iedereen versteld staan door te betalen met een smartwatch. 

Inhoud

Wat is een smartwacht?

Voordat we gaan kijken hoe je kunt betalen met een smartwatch, is het handig om eerst te kijken wat een smartwatch precies is. Als je het letterlijk gaat vertalen, dan staat er slim horloge. Een smartwatch is inderdaad ook een slim horloge. Je kunt niet alleen de tijd op het horloge aflezen, maar je koppelt het horloge met jouw telefoon. Hierdoor krijg je extra functies en is het veel meer dan een normaal horloge. Met een smartwatch kun je bijvoorbeeld appjes of mails lezen, je hartslag meten, je stappen laten tellen of bellen. Dit zijn slechts enkele functies van een smartwatch. Deze horloges zijn er in verschillende soorten, vormen en maten. Daarnaast hebben ze niet allemaal dezelfde functies. Als je er een wilt aanschaffen is het dus belangrijk om te kijken welke functies jij belangrijk vindt. 

Een smartwatch met meer functies is (meestal) duurder dan een smartwatch met minder functies. Daarnaast betaal je niet alleen voor de functies, maar ook voor bijvoorbeeld het design en merk. Hieronder staan (als voorbeeld) twee verschillende smartwatches in verschillende prijsklassen.

Wat zijn de voordelen van een smartwatch?

Smartwatches hebben veel voordelen, maar ook dit varieert per functie. Het is voordeel om direct berichtjes te kijken, zonder dat jij je telefoon uit je broekzak moet halen. Daarnaast kun je vaak gezondheidsmetingen uitvoeren, zoals je hartslag meten of het aantal stappen dat je op een dag zet laten meten. Er zijn ook speciale smartwatches voor het sporten. Daar gaan we in dit artikel niet verder op in. Wil je toch meer weten of een smartwatch voor het sporten? Kijk dan hier verder.

In dit artikel gaan we verder in op een ander voordeel, namelijk het betalen met je smartwatch. Je hoeft nu niet iedere keer jouw bankpas uit je portemonnee te halen.

Wat zijn de nadelen van een smartwatch?

Naast de vele voordelen die een smartwatch biedt, zijn er ook een aantal nadelen. Het eerste nadeel is het opladen. Net zoals (bijna) ieder apparaat, moet je de smartwatch ook opladen. Dit is voor de meeste mensen normaal geen probleem. Wat wel een nadeel kan zijn, is dat de bluetooth van jouw telefoon aan moet staan. Dit kost ook (wat) extra batterij. Daarnaast kunnen sommige smartwatches jouw slaap meten. Als je deze functie wilt gebruiken, dan kun je hem `s nachts niet opladen en moet je overdag misschien een momentje zoeken.

Een horloge is en blijft ook een sieraad. Sommige smartwatches zien er nog niet heel mooi uit. Gelukkig zijn er steeds meer verschillende smartwatches met nieuwe en andere designs. De keuze wordt gelukkig groter. Als je een smartwatch draagt, dan ga je (naar alle waarschijnlijkheid) geen ander horloge meer dragen. Zorg dus dat je ook een mooie smartwatch kiest.

Daarnaast kan de prijs van een smartwatch flink oplopen. Zoals we al eerder hebben besproken, wordt de prijs mede bepaald door het merk, de functies en het design. Als je er  een hebt gevonden met veel functies van een bekend merk, dan kan de prijs oplopen. Aan de andere kant, kan het prijskaartje van een ‘normaal’ horloge ook flink oplopen. Tevens kun je met een smartwatch ook nog veel meer.

Wat zijn de alternatieven van een smartwatch

Naast een smartwatch, kun je ook nog kiezen voor een sporthorloge of activity tracker. Deze zullen we hier even kort even bespreken. Een sporthorloge helpt je bij het sporten. Deze horloges hebben (vaak) een hartslagmeter en / of snelheidsmeter ingebouwd. Het horloge helpt jou bij het vastleggen van bijvoorbeeld hardlooptrainingen. Zo worden bijvoorbeeld de afgelegde afstanden gemeten, maar ook de hoogteverschillen. Wil je meer weten over een sporthorloge of er zelfs een aanschaffen? Kijk dan hier verder. Zorg er wel voor dat je een horloge kiest met de functies die je graag wilt hebben. 

Er bestaan ook activity trackers. Een activity tracker monitort jouw activiteiten en (deels) jouw gezondheid. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld het meten van het aantal stappen wat je op een dag hebt gezet, het monitoren van jouw slaap, het meten van verbruikte calorieën of het meten van je hartslag. Wil je meer over activity trackers lezen of er eentje bestellen? Kijk dan hier verder. Zorg er wel voor dat je een activity tracker kiest met de functies die je graag wilt hebben. 

Hoe werkt het betalen met een smartwatch?

Nu heb je alles gelezen over een smartwatch en de alternatieven van een smartwatch. Nu gaan we het weer verder over het betalen met een smartwatch. Het betalen met een smartwatch werkt met de NFC technologie. Je hebt er misschien al ooit wel een keer over gehoord. NFC staat voor Near Field Communication. De meeste (nieuwe) smartphone beschikken ook over een NFC functie. Deze technologie maakt het mogelijk om te betalen met een smartwatch. We zullen niet dieper op de NFC technologie ingaan. Naast deze technologie, moet de smartwatch aangesloten zijn bij een mobiel betaalsysteem, zoals Apple Pay, FitBit pay, Garmin pay of Google Pay. Dit staat meestal vermeld op de productpagina. Het is wel belangrijk om te kijken welk betaalsysteem er wordt gebruikt, omdat niet alle banken zijn aangesloten bij elk betaalsysteem. Zorg er dus goed voor dat je zeker weet dat je (1 met je smartwatch kunt betalen en (2 dat het betaalsysteem jouw bank ondersteunt. Kijk dit dus goed na! Nu we veel over het betalen met een smartwatch gelezen hebben, zullen we hieronder twaalf smartwatches toelichten in verschillende prijsklassen. Dit zijn niet direct de beste smartwatches om mee te betalen. Wij geloven niet in ‘de beste’, omdat dit echt per persoon zal verschillen. Iedereen heeft andere wensen en behoeften.

Apple Watch Series 5

We beginnen de lijst met de Apple Watch Series 5. Voor deze telefoon heb je een iPhone 6S of nieuwer nodig in combinatie met IOS 13 of hoger voor een optimale verbinding. Als je een Android telefoon hebt, kun je misschien beter een andere smartwatch pakken omdat deze combinatie niet optimaal werkt.

Deze smartwatch heeft een always on display functie en een kompas functie die ook aangeeft op welke hoogte je bevindt. Daarnaast kun je ook nog muziek afspelen op deze smartwatch met spotify. Met deze smartwatch kun jij ook jouw hartslag meten en kun je notificaties meten bij afwijkingen. Daarnaast beschikt dit apparaat over een speciale geluid-app waarmee je het aantal decibel kunt meten en waarschuwt het jou bij kans op gehoorbeschadiging. Bij vrouwen wordt de zelfs de menstruatiecyclus bijgehouden.

Wil je betalen met dit horloge? Dat kan! Dit horloge maakt gebruik van Apple Pay. Niet alle banken zijn hierbij aangesloten, kijk dus van te voren goed of dit functioneert met jouw bank. Al met al een horloge met veel verschillende functies. Benieuwd naar de prijs? Klik dan hier. Daarnaast staan hieronder nog andere horloges in andere prijsklassen. 

 

Ticwatch Pro - Premium Wear OS smartwatch

Ook met dit horloge is het mogelijk om via NFC betalingen te doen. Daarnaast heeft dit horloge een stappenteller, hartslagmeter, ingebouwde GPS-ontvanger, calorieën teller en snelheid- en cadencemeter. Dit apparaat heeft ook een goede batterij. Daarnaast kun je verschillende apps downloaden op deze smartwatch.

Fitbit Versa 2

Met de Fitbit Versa 2 smartwatch kun jij ook betalen. Dit werkt via Fitbit Pay. Deze smartwatch staat voor een gezond en actief leven. Er zit een hartslagmeter en een slaapherkenning in het apparaat. Dit horloge geeft ook een slaapscore. Daarnaast heeft deze smartwatch het voordeel dat hij over een goede batterij beschikt. Je moet wel over een juiste smartphone beschikken, want hij werkt niet met elke smartphone. Jouw telefoon moet minimaal beschikken over IOS 11 (of hoger), Android 7.0 (of hoger) of Windows versie 1607.0 of hoger. Daarnaast kun je hem beter niet aanschaffen als je een van de volgende toestellen hebt: Huawei P8 Lite, Huawei P9 Lite, Huawei P20 Lite en Xiaomi Mi 6.

Deze smartwatch is ook waterbestendig tot 50 meter en kun je dus gebruiken tijdens het zwemmen. Hij meet tijdens het zwemmen ook de getrokken baantjes, verbruikte calorieën en afgelegde afstanden. Als je een Android toestel hebt, kun je de spraakbesturing ook inschakelen. Dit is een mooie smartwatch voor een redelijke prijs als je ook sportief bent aangelegd.

Garmin Vivoactive 4

Ook met deze smartwatch van Garmin kun je betalen via Garmin Pay. Let op, niet alle banken worden ondersteund. Naast de betaalfunctie, zit er ook een ingebouwde muziekspeler ingebouwd. Wil je gaan zwemmen met deze smartwatch? Geen probleem, want hij is waterdicht. Wil jij weten of jouw telefoon geschikt is voor deze smartwatch? Klik dan op de meer info knop.

Garmin Fenix 6 Pro Solar

Betalen met smartwatch? Dat is ook geen probleem met deze Garmin Fenix 6 Pro Solar. Dit horloge heeft ook een stoer design. Naast de vele functies die deze Garmin Fenix 6 Pro Solar biedt, zoals hartslagmeter, caloriemeter, hoogtemeter en GPS, heeft dit horloge ook een speciale ‘functie’ die je (nog) niet vaak ziet bij smartwatches, namelijk het opladen via een zonnecel. Dit komt door het Powerglass. De batterij van deze Garmin Fenix 6 Pro solar gaat ook lang mee. Daarnaast kun je ook zwemmen of snorkelen met dit horloge. Benieuwd of deze smartwatch iets voor jou is? Kijk het filmpje of klik op meer info.

Apple Watch Series 3

Wil jij toch een Apple Watch, maar niet de nieuwste? Dan is de Apple Watch Series 3 misschien wel iets voor jou! Betalen met smartwatch? Geen probleem met deze Apple Watch Series 3. Dit gebeurt via Apple Pay. Bij betalingen kun je een verificatie instellen zoals Touch ID, Face ID of een toegangscode. Zo kun je betalingen doen onder de €25, maar ook boven de €25. Zoals al eerder gezegd, kun je (misschien) nog niet met alle banken betalen met Apple Pay. Kijk dit dus goed na. De GPS-sensor toont locaties en routes. Daarnaast is ook deze smartwatch waterdicht.

Garmin Vivoactive 4

Deze smartwatch hebben we boven eigenlijk al benoemd. Naast de vele functies die dit horloge heeft, zit er ook een Ox meter. Deze meter geeft het zuurstof in jouw bloed weer. Deze smartwatch heeft een ingebouwde muziekspeler en je kunt via Garmin Pay betalen. Zoals al vaker gezegd, kijk even goed na of je kunt betalen met jouw bank. Steeds meer banken sluiten zich aan, maar check dit van te voren even goed. Kijk daarnaast van te voren goed of deze smartwatch past bij jouw telefoon, want er zijn verschillende telefoons waar deze smartwatch niet geschikt voor is.

Garmin Venu

Nog een smartwatch van het populaire merk Garmin, namelijk de Garmin Venu. Met deze smartwatch kun jij offline muziek luisteren zonder smartphone. Dit horloge laat geanimeerde kracht, cardio, yoga en Pilates video`s zien. Daarnaast volg jij gemakkelijk jouw ademhaling, menstruatiecyclus, slaap, hartslag, stress, hydratatie en nog meer. Een nadeel van dit horloge is dat je er niet mee kan bellen. Een extra functie is de Garmin Coach. Deze Coach biedt gratis 5km, 10km en halve marathon trainingen aan. Hierdoor kun je misschien wel makkelijker jouw doelen behalen. Is de Garmin Venu iets voor jou? Bekijk of hij geschikt is voor jouw toestel en bank.

Belesy Smartwatch

Ook dit horloge is geschikt om mee te betalen. Daarnaast is deze smartwatch voorzien van populaire sportfuncties, zoals wandelen, hardlopen, fietsen, hiken, tafeltennis, basketbal, voetbal, zwemmen en badminton. Ook zit er een slaapmonitoring in en diverse gezondheidsmeters, zoals de hartslagmeter. Er is ook een optie om jouw telefoon te vinden als je hem kwijt bent. Deze smartwatch is IP68 waterdicht. Dit wil zeggen dat je gewoon je handen kunt wassen met het horloge om (en zwemmen), maar niet duiken. Is dit een geschikt toestel voor jou? Kijk dan naar de overige informatie en zie de scherpe prijs.

Fitbit Ionic

Deze smartwatch heeft een ander design dan de bovenstaande smartwatches. Ook kun je met dit toestel betalen. Helaas is het nog niet mogelijk om te betalen met alle banken. Dit horloge meet stappen, traptreden, hartslag, GPS afstand, verbranding en slaapritme. De smartwatch is waterdicht en verkrijgbaar in meerdere kleuren. Is dit iets voor jou? Kijk dan of hij geschikt is voor jouw telefoon en bank.

Garmin Fenix 5 plus

Heb je de Garmin Fenix 6 Pro Solar gezien, maar vond je hem misschien te prijzig? Dan is de Garmin Fenix 5 plus misschien wel iets voor jou. Via Garmin Pay kun je, mits jouw bank ondersteund wordt, betalen met de smartwatch. Benieuwd naar de prijs en verdere specificaties? Klik dan op meer info. Onder de meer info knop staan de verschillen tussen de verschillende Fenix 5 versies.

Garmin Vivoactive 3

De laatste in deze lijst is de Garmin Vivoactive 3. Ook met deze smartphone kun je betalen. Het voordeel van dit horloge is dat je hem kunt personaliseren. Pak eens een keer andere bandjes (in plaats van een ander horloge). Daarnaast kun je veel andere wijzerplaten downloaden. Zo kun je deze smartwatch toch nog personaliseren. Een nadeel is wel dat je een smartphone nodig hebt om muziek af te spelen en het standaard bandje is niet geschikt voor iedere polsmaat. Daarnaast heeft deze smartwatch, net zoals de andere smartwatches, veel verschillende meetfuncties. Ben jij benieuwd geworden naar dit horloge? Klik dan op de knop meer info.

Tot slot

Je hebt nu veel gelezen over het betalen met een smartwatch. Daarnaast heb je verschillende smartwatches gezien waarmee jij kunt betalen. Het is belangrijk dat je een smartwatch kiest met de functies die jij belangrijk vindt. Daarnaast is het belangrijk dat jij het design van het horloge ook mooi vindt, let daar dus goed op. Zoals we (al vaak) hebben gezegd, is niet iedere smartwatch geschikt voor elke telefoon. Kijk dit dus altijd goed na! Daarnaast is het verstandig om te kijken of jouw bank wordt ondersteund voor het betalen met de smartwatch. 

Om teleurstelling te voorkomen, willen wij nog meedelen dat veel smartwatches een andere oplader nodig hebben dan een smartphone. Veel mensen weten dit niet en het kan een teleurstelling zijn als je erachter komt als je de smartwatch al gekocht hebt.

Wil je meer artikelen lezen van Telecomplaza.nl? Kijk dan eens op de blog pagina.

Over Telecomplaza.nl

Telecomplaza.nl maakt het eenvoudig om een telefoon met/of abonnement te kiezen. Door de praktische hulptools die we bieden kun je snel een goede keuze maken.

LAATSTE BERICHTEN

Mis niets!

Weekly Tutorial