De beste GoPro`s van 2021

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

De beste gopro`s van 2021

Ben jij een echte sporter en wil je alles vastleggen? Dan kun je gebruik maken van een actioncam. Een wel heel bekend merk in de markt is GoPro. Je ziet steeds vaker GoPro`s terugkomen, bijvoorbeeld in reclames. In dit artikel leggen wij alles uit over de beste GoPro`s, zodat jij alles weet over GoPro`s. Daarnaast kun je ook direct de prijzen van GoPro`s vergelijken en direct bestellen.

Inhoud

Wat is een GoPro?

Een GoPro is een kleine action camera. Een action camera is eigenlijk een kleine/compacte camera die je gemakkelijk overal mee naar toe kan nemen. Action camera`s zijn er voor gemaakt om sportieve beelden vast te leggen. Deze camera`s kunnen vaak ook wel tegen een stootje (sommige camera`s hebben hier een behuizing voor).

GoPro`s zijn de bekendere action camera`s. GoPro staat bekend om goede kwaliteit (beeld + geluid). Daarnaast kunnen de GoPro`s vaak ook wel tegen een stootje. Hieronder gaan we verder in op de functionaliteiten van een GoPro. Daarnaast kun je de beste GoPro`s vergelijken

GoPro gebruiken op vakantie

Je kunt een GoPro goed gebruiken als je op vakantie gaat. Door de accessoires die je bij een GoPro kunt kopen, kun je de GoPro bijvoorbeeld bevestigen op een skihelm. Hierdoor heb je beide handen vrij en kun jij lekker skieen of snowboarden terwijl jij de beste opnames maakt. Zo kun je thuis nog lekker genieten van die heerlijke vakantie. 

Een GoPro is niet alleen geschikt voor de wintervakantie, maar juist ook voor de zomervakantie. Wist jij bijvoorbeeld dat je GoPro`s ook onderwater kunt gebruiken (kijk goed naar welke versie je hebt en of deze waterdicht is). Mocht een action camera niet waterdicht zijn, dan kun je vaak een waterdichte behuizing kopen. Let altijd goed op dat dit maar tot een maximale diepte gaat. Met een GoPro kun je dus hele mooie filmpjes maken onderwater tijdens het snorkelen.

Beeldkwaliteit gopro

Het bedrijf blijft de producten steeds verbeteren. Dit is goed terug te zien bij de nieuwste modellen. Je kunt nu bijvoorbeeld al in 5K resolutie filmen. De verwachting is dat dit nog meer gaat worden. Hieronder kun je een filmpje zien van de GoPro Hero 10 die in 2021 verscheen.

Beeldstabilisator

Veel GoPro`s hebben een beeldstabilisator die zorgt dat je minder last hebt van kleine trillingen of schokken. Er zit wel verschil in de kwaliteit van verschillende beeldstabilisatoren. Let hier dus van te voren goed op, als je dit interessant vindt. 

Aantal frames per seconden bij een GoPro

Je kunt dus al in 5K filmen. Dit is dan wel in 60FPS. FPS staat voor Frames Per Second, oftewel het aantal beelden per seconden. Een video bestaat eigenlijk uit heel veel foto`s die achter elkaar worden gezet. Hoe meer beelden er per seconden afgespeeld worden, hoe soepeler de video verloopt. Je kunt op de GoPro hero 10 ook in 4k filmen, met 120 FPS. Hier worden dus 120 frames per seconden getoond. Dit beeld verloopt soepeler.  

resolutie van GoPro

Nu je meer weet over het aantal frames per seconden, gaan we eens verder kijken naar de resolutie van een GoPro. Hoe hoger de resolutie is, hoe scherper het beeld is. De resolutie wordt uitgedrukt in pixels. 4K heeft bijvoorbeeld 3840 x 2160 pixels. 5K heeft 5120 x 2880 pixels. Hoe meer pixels hoe scherper iets is. Hieronder hebben wij een voorbeeld neergezet om het verschil duidelijk te maken.

Het is wel belangrijk om te kijken of je een apparaat hebt waar je bijvoorbeeld 4K of 5K beelden kan afspelen. Heb je dit niet en wil je ook geen apparaat aanschaffen die dit kan, dan kun jij je afvragen of je wel een GoPro moet halen die 4K ondersteunt. Wil jij nu een GoPro die 5K aankan, maar heb je bijvoorbeeld nog geen goede televisie? Dan kun je hier meer lezen over de beste 8K televisies.

Uitleg resolutie

Scherm op de gopro`s

Om de beste GoPro`s te vergelijken, is het ook belangrijk om naar het scherm te kijken. Op sommige GoPro`s kun je opnames terugkijken. Ook kun je ze eenvoudig verwijderen. Via de nieuwe GoPro app zet jij filmpjes en foto`s al eenvoudig over (met de nieuwere modellen).

360 graden action cam

Naast de normale action camera`s, bestaan er ook 360 graden camera`s. Deze camera`s filmen dus in 360 graden waardoor jij de beelden in VR terug kan kijken. Zo mis je niks van jouw omgeving. Kijk de beelden dan bijvoorbeeld terug met een VR-bril. Ook GoPro heeft momenteel een 360 graden camera, namelijk de GoPro Max.

Voordelen van GoPro`s

GoPro`s en action camera`s hebben veel voordelen. Ten eerste zijn ze vaak klein en daardoor gemakkelijk mee te nemen. Ook kunnen de meeste GoPro`s wel tegen een stootje, want ze zijn namelijk heel robuust. Daarnaast kun je een GoPro vaak mee onderwater nemen, zodat jij ook onderwater de beste beelden kan maken. Een ander voordeel is de perfecte beeldkwaliteit, ook is het geluid vaak van goede kwaliteit. Bij enkele action camera`s kun je ook een externe batterij kopen, zo zit jij nooit zonder een lege accu. GoPro`s hebben dus veel voordelen, maar er zijn ook wat nadelen. Deze zullen we hieronder toelichten.

nadelen van GoPro`s

GoPro is een bekend merk, waardoor de GoPro`s ook vaak wat duurder zijn. Dit is ook wel logisch, want voor goede kwaliteit betaal je nou eenmaal voor. Dus het is de vraag of dit een nadeel is. Daarnaast hebben de GoPro`s kleinere schermpjes. Het is gebruiksvriendelijk, maar soms tik je toch net verkeerd.

Prijzen van de gopro`s

De prijzen van de GoPro`s verschillen. De nieuwere modellen kosten een paar honderd euro, terwijl oudere modellen goedkoper worden. Het is van te voren dus belangrijk om te kijken welke functies jij belangrijk vindt. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel gaat betalen. Daarnaast zijn er ook goedkopere action camera`s, maar de kwaliteit zal ook lager zijn.

GoPro accessoires

Als je een GoPro gaat kopen, is het ook belangrijk om naar de accessoires te kijken. Er zijn heel veel accessoires die ervoor zorgen dat jij alles nog beter kan filmen. Er zijn bijvoorbeeld selfiesticks, headstraps, dobbers etc. Kijk van te voren goed of de accessoire geschikt is voor de versie van jouw GoPro. Hier kun je kijken naar de beste accessoires voor jouw GoPro. Aan de hand van jouw behoefeten, kun je geschikte accessoires selecteren.

SD kaartjes

Het is heel belangrijk om te kijken naar de opslagruimte. Vaak kun je in een action camera of GoPro een SD-kaartje stoppen. Kijk van te voren dus goed hoeveel GB jouw SD kaartje mag zijn. Daarnaast kunnen niet alle geheugenkaartjes filmen in 4K of 5K aan. Wil je dit? Dan is het raadzaam om hier rekening mee te houden.

Vergelijk de beste GoPro`s

Je hebt nu veel gelezen over GoPro`s. Hieronder kun je verschillende GoPro`s vergelijken. Kijk naar de prijsstatistieken en stel een prijsalert in. Iedereen heeft andere wensen en behoeften, daarom is het niet makkelijk te zeggen welke GoPro nu het beste is. Dit verschilt per persoon. Vergelijk nu en leg onvergetelijke momenten vast!

De beste GoPro`s vergelijken

Over Telecomplaza.nl

Telecomplaza.nl maakt het eenvoudig om een telefoon met/of abonnement te kiezen. Door de praktische hulptools die we bieden kun je snel een goede keuze maken.

LAATSTE BERICHTEN

Mis niets!

Weekly Tutorial