Aansluitkosten sim only per provider

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Aansluitkosten sim only per provider

Je kent het wel, je hebt een mooie sim only deal gevonden, maar daar komen nog aansluitkosten bij. In dit artikel leggen wij alles uit over aansluitkosten. Daarnaast kun je eenvoudig de aansluitkosten per provider vergelijken. Als laatste kun je berekenen of het voordelig is om over te stappen naar een andere provider, rekeninghoudend met de aansluitkosten. Hierdoor ben je klaar om het beste sim only abonnement te kiezen die bij jou past.

Wat zijn aansluitkosten?

Aansluitkosten zijn eenmalige kosten die je betaalt als je een nieuw (sim only) abonnement afsluit. Deze bedragen variëren meestal tussen de €15 en €25. Afsluitkosten kunnen ook een andere naam hebben zoals activatiekosten of eenmalige kosten. Deze kosten worden door veel providers in rekening gebracht om je aanvraag van je abonnement compleet te maken. Het zijn eigenlijk een soort administratieve kosten, want de provider moet misschien wel jouw nummer overzetten, aanmelden bij het netwerk of de sim kaart opsturen. Voor deze handelingen betaal je dus eenmalige kosten

Moet ik deze kosten ook betalen bij een verlenging van mijn contract?

Het antwoord is simpelweg, nee. Als je jouw contract verlengt na de huidige contractsduur, of je laat het abonnement doorlopen, dan betaal je niet opnieuw de aansluitkosten. Aansluitkosten zijn dus echt maar eenmalige kosten. 

In de tabel hieronder zie je de aansluitkosten per provider. Er wordt geprobeerd om de tabel zo vaak en goed mogelijk te updaten. Het kan zijn dat de informatie niet meer klopt. Daarom raden we aan om op de website van de provider te kijken wat het bedrag van de eenmalige kosten zijn.

Aansluitkosten per provider

Provider:Aansluitkosten per providerWebsite
Ben€20Naar website
Budget Mobiel€15Naar website
Hollandsnieuwe€20Naar website
KPN€25Naar website
Lebara€15Naar website
Simpel€20Naar website
Simyo€14,99Naar website
T-mobile€25Naar website
Tele2€20T-Mobile Zakelijk NL
Vodafone€25Naar website
Youfone€15Naar website
Gemiddeld€19,54

Laatst geüpdatet: 11-06-2020
Normale eenmalige kosten, gratis acties niet meegenomen

Is het voordeliger om over te stappen?

Stel je voor, jouw contract is afgelopen en je hebt hetzelfde sim only abonnement gevonden bij een andere provider die goedkoper is. Is het dan rendabel om over te stappen omdat je ook aansluitkosten betaalt? Dit is hieronder eenvoudig te berekenen. Vaak zie je dat je de aansluitkosten eruit kunt halen als je overstapt en langer bij een provider blijft, bijvoorbeeld voor 24 maanden. Hier kun je sim only abonnementen vergelijken.

Zijn er sim only abonnementen zonder aansluitkosten?

Helaas hebben we hier slecht nieuws voor je. Alle providers rekenen eenmalige kosten. Deze kosten variëren ongeveer tussen de €15 en €25. Daarnaast kunnen we ook goed nieuws mededelen. Vaak hebben providers acties zodat je geen aansluitkosten betaalt. Deze acties zijn tijdelijk. Kijk dus goed bij verschillende providers of er acties zijn. Ben je een student? Lees dan het artikel over Ben studentenkorting.

Aansluitkosten sim only

Over Telecomplaza.nl

Telecomplaza.nl maakt het eenvoudig om een telefoon met/of abonnement te kiezen. Door de praktische hulptools die we bieden kun je snel een goede keuze maken.

LAATSTE BERICHTEN

Mis niets!

Weekly Tutorial