Beste sim only abonnementen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Beste sim only abonnementen

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de beste sim only abonnementen. Een sim only abonnement sluit je meestal voor een langere tijd af bij een provider. Daarom moet je wel een goed abonnement kiezen. Nadat we alles over de beste sim only abonnementen hebben besproken, kun je direct sim only abonnementen vergelijken. Wil jij direct sim only abonnementen gaan vergelijken? Scroll dan naar onder en vergelijk de beste deals van verschillende providers.

Inhoud

Wat is een sim only abonnement?

Voordat we gaan kijken wat nu het beste sim only abonnement is, gaan we eerst kijken wat een sim only abonnement is. Waarschijnlijk heb je er al eens over gehoord, maar we gaan het toch nog even uitleggen. Bij een sim only abonnement krijg je een simkaart van jouw provider. Je betaalt dan een bedrag per maand. Op de simkaart van de provider staat dan een aantal belminuten, sms`jes en data (internet) die je per maand krijgt. Data krijg je in de vorm van MB`s en GB`s. Als je een abonnement hebt van bijvoorbeeld 10 GB en 100 belminuten of sms`jes, dan krijg je dat iedere maand. Je betaalt een vast bedrag per maand en dan krijg je iedere maand nieuwe data, belminuten en sms`jes voor. 

Als je meer gebruikt dan ga je over jouw bundel heen en betaal je meer. Dit verschilt per provider hoeveel meer dat is. Je kunt ook een plafond instellen, dan kun je nooit meer betalen dan een bepaald bedrag. Ook dit moet je nakijken per provider. Bij een sim only abonnement krijg je dus geen toestel. Wil je wel een toestel? Bekijk dan de telefoon vergelijker of de abonnementen met telefoon. Nu we weten wat sim only is gaan we verder kijken naar de voordelen van sim only abonnementen.

Beste sim only abonnementen

Wat zijn de voordelen?

Een groot voordeel van sim only is dat je jouw huidige telefoon kunt behouden. Daarnaast kun je switchen van telefoon wanneer jij dat wilt. Daarnaast zijn de abonnementskosten per maand lager doordat er geen toestel bij zit. Je moet dus wel zelf voor een simlock vrije telefoon zorgen. Een simlock vrije telefoon is een telefoon waar je alle simkaarten in kan stoppen. Er zit dan geen blokkade op van een bepaalde provider. De meeste telefoons zijn simlock vrij, maar kijk dit goed na van te voren. Een sim only abonnement is dus goedkoper, maar als je alles gaat uittellen (abonnement plus een losse telefoon), dan kan het zijn dat je misschien duurder uit bent. Je kunt dus switchen van telefoon. Daarnaast bestaan er sim only abonnementen die je maandelijks kunt opzeggen. Dit is dus ook een groot voordeel.

Wat zijn de nadelen?

Naast de voordelen van een sim only abonnement, zitten er ook nadelen aan. Een nadeel is dat je met een sim only abonnement misschien iets duurder uit bent dan met een abonnement met toestel samen. Providers geven soms korting op een toestel als je hem neemt met een abonnement. Dit is dus een nadeel. Sim only kan je meer vrijheid geven, maar is vaak wel iets duurder. Weeg dit dus goed af.

Wat is het beste sim only abonnement?

Om heel eerlijk te zijn is dat lastig te zeggen. Dat verschilt per persoon en hangt daarnaast van een aantal factoren af. De een heeft een sim only abonnement nodig met veel internet en de andere weer met weinig internet. Een abonnement moet dus goed genoeg zijn om jou behoeften te voldoen. Daarnaast kunnen we naar de prijs gaan kijken. Hoewel de diensten (sim only) van providers bijna homogeen zijn, betaal je bij de ene provider meer dan bij de andere. Het wil niet zeggen dat een goedkopere bundel ook beter is. De ene provider heeft een betere klantenservice en de andere provider heeft een beter netwerk. Kies dus zelf wat jij belangrijk vindt.

Het is dus niet makkelijk te zeggen wat nu het beste sim only abonnement is. Dit verschilt namelijk echt per persoon. Toch gaan we proberen uit te zoeken wat voor jou het beste sim only abonnement is. Om te beginnen gaan we kijken naar hoeveel internet (data) jij nodig hebt. Dat is handig om te weten als je een sim only abonnement wilt afsluiten.

Hoeveel data (MB) heb ik nodig?

Zoals gezegd, verschilt dat per persoon. Weet je niet hoeveel je nodig hebt? Kijk dan eens naar je huidig verbruik. Daarnaast hebben wij een tool ontwikkeld waarmee je een inschatting kunt maken hoeveel MB of GB je nodig hebt. Bekijk deze tool hier.

Bundels starten vaak rond de 250/500 MB en lopen meestal op tot 20 GB of zelfs onbeperkt. Als je weet hoeveel MB of GB je nodig hebt, dan wordt het al een stuk makkelijker om het beste abonnement te kiezen. Verder moet je gaan kijken hoeveel belminuten en sms`jes je nodig hebt. Daar gaan we nu naar kijken.

Hoeveel belminuten en sms`jes heb ik nodig?

Vroeger waren belminuten en sms`jes heel belangrijk. Tegenwoordig is dat minder belangrijk voor veel mensen. Na de komst van Whatsapp en andere social media, zijn belminuten en sms`jes minder belangrijk geworden in een bundel. Daarom is het selecteren van het aantal belminuten en sms`jes minder moeilijk dan het selecteren van een internetbundel. Bel en sms je nog veel? Neem dan veel belminuten of sms`jes. Bel en sms je weinig, neem dan wat minder. Kijk wat je nu verbruikt per maand en bedenk wat je nodig hebt. Het is misschien wel verstandig om minimaal een aantal belminuten of sms`jes te pakken voor in geval van nood.

Bundels starten vaak rond de 250/500 MB en lopen meestal op tot 20 GB of zelfs onbeperkt. Daarnaast heb je nog bundels van bijvoorbeeld 1 GB, 2 GB, 5 GB, 7 GB en 10 GB. Als je weet hoeveel MB of GB je nodig hebt, dan wordt het al een stuk makkelijker om het beste abonnement te kiezen. Verder moet je gaan kijken hoeveel belminuten en sms`jes je nodig hebt. Als je dit weet wordt het vergelijken al een stuk makkelijker. Zo kun je al het beste sim only abonnement kiezen.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Tegenwoordig kun je korting krijgen als je bijvoorbeeld alles-in-één combineert met jouw telefoon abonnement. Hierdoor krijg je bij sommige providers kortingen of extraatjes. Deze combivoordelen kun je van te voren invullen. Daarnaast kan het zijn dat hetzelfde sim only abonnement andere prijzen hebben bij verschillende (web)winkels. Zorg dus dat je niet te veel gaat betalen en een goede (web)winkel kiest.

Bij de meeste providers betaal je aansluitkosten. Een goedkoop sim only abonnement kan dus duurder worden als er veel aansluitkosten in rekening worden gebracht. Kijk dus van te voren goed naar de aansluitkosten van de provider. Hier staat ook een artikel geschreven over de aansluitkosten per provider. Reken er wel op dat je vaak tussen de €10 en €25 gaat betalen voor de aansluitkosten. Soms hebben providers acties waardoor je geen aansluitkosten betaalt.

Aansluitkosten sim only

Sim only abonnementen vergelijken tips

Hieronder kun je direct sim only abonnementen vergelijken. Vul in hoeveel Mb of GB je nodig hebt en vervolgens hoeveel belminuten of sms`jes je nodig hebt. Zo zie je precies welke provider het goedkoopste is. Controleer altijd op de website van de provider of jouw geselecteerd abonnement ook klopt (kijk ook altijd naar de voorwaarden). Je kunt hier sim only abonnementen vergelijken van de volgende providers: BEN, Budget Mobiel, Hollandsnieuwe, KPN, Lebara, Simpel, Simyo, T-mobile, Tele2, Vodafone en Youfone. Met dit ruime aanbod van verschillende providers zit er voor jou misschien wel een geschikt sim only abonnement bij. 

Daarnaast is er een mogelijkheid om de contractduur te bepalen. Je kunt dus een contractduur nemen van één jaar, twee jaar of een contract die je maandelijks kunt opzeggen. Het laatste klinkt misschien wel het aantrekkelijkst, maar deze zijn vaak iets duurder. Hoe langer je een contract afsluit bij een bepaalde provider, hoe goedkoper het contract wordt. Dat geldt in de regel (bijna) altijd.

Daarnaast biedt deze vergelijker een tool om te kijken of je korting krijgt door de combivoordelen. Ben je bijvoorbeeld thuis Ziggo klant? Dan krijg je bij sommige providers voordelen. Dit kan bijvoorbeeld een korting zijn. Zo zijn er nog ook andere combivoordelen. Klik deze dus van te voren aan! Daarnaast kun je nog selecteren voor 3G of beter, 4G of beter of 5G of beter internet. Ook is er een mogelijkheid voor het verlengen van jouw contract. Vul de wensen dus altijd rustig in. Zo kun je het beste sim only abonnement vinden. Een goedkoper sim only abonnement is niet altijd beter dan een duurder abonnement. Kijk goed wat voor internetsnelheid je krijgt en of de dekking goed is. Goedkoop wil dus niet altijd zeggen dat het ook het beste abonnement is. 

Sim only abonnementen vergelijken

Nu je alle tips hebt gelezen is het tijd om sim only abonnementen te gaan vergelijken. Veel succes met vergelijken en hopelijk vind jij een sim only abonnement die bij jou past! Mocht je een sim only abonnement willen hebben van een bepaalde provider? Dan kun je die hier selecteren of verder naar beneden scrollen. 

Vergelijk de beste BEN, Budget Mobiel en Hollandsnieuwe sim only abonnementen

Ben je specifiek op zoek naar BEN, Budget Mobiel of Hollandsnieuwe sim only abonnement? Dan kun je deze hier overzichtelijk vergelijken. De abonnementen van BEN, Budget Mobiel en Hollandsnieuwe staan al voorgefilterd. Het is aan jou de taak om in  te vullen hoeveel internet, belminuten en sms`jes jij nodig hebt. Lees altijd goed de voorwaarden voordat je een abonnement afsluit! Staan hier geen geschikte abonnementen tussen? Kijk dan verder bij de andere providers!

Vergelijk de beste KPN, Lebara en Simpel sim only abonnementen

Hier kun je verschillende sim only abonnementen van KPN, Lebara en Simpel vergelijken. Zorg ervoor dat je eerst weet hoeveel MB of GB je nodig hebt. Hier kun je het geschat verbruik berekenen. Vul wederom eerst in hoeveel internet, sms`jes en belminuten jij nodig hebt. Wil je juist liever een kort / flexibel contract of meer een langer contract? Zorg dat je dit van te voren weet. Staat hier geen goed sim only abonnement tussen? Kijk dan verder bij andere telecomaanbieders.

Vergelijk de beste Simyo, T-Mobile en Tele2 sim only abonnementen

Simyo, T-Mobile en Tele2 hebben verschillende abonnementen. Vergelijk hier de beste Simyo, T-Mobile en Tele2 sim only abonnementen. Mocht er geen geschikt sim only abonnement tussen staan? Kijk dan verder. Heb je een abonnement gevonden? Bekijk dan de voorwaarden van het contract. Zo weet je wat je afsluit en kom je nooit voor verassingen te staan. Kijk ook goed naar de combivoordelen. Het kan zijn dat je korting of extraatjes krijgt als je jouw alles-in-één pakket combineert met een sim only abonnement. Dit kan uiteindelijk veel schelen.

Vergelijk de beste Vodafone en Youfone sim only abonnementen

Vodafone is misschien wel een van de bekendste providers. Vergeet niet de combivoordelen in te vullen zodat jij korting krijgt of extraatjes. Heb je geen passend abonnement gevonden? Kijk dan verder bij andere providers. Het kan zijn dat een sim only abonnement van een provider bij verschillende webwinkels andere prijzen hebben. Kijk dus goed waar je het abonnement gaat afsluiten. Zo kun je nog geld besparen! Vergelijk snel de beste Vodafone en Youfone abonnementen!

Sim only vergelijken

Tot slot

Je hebt nu alles gelezen over de beste sim only abonnementen van verschillende providers. Hopelijk heb je een geschikt abonnement kunnen vinden. Het is altijd belangrijk om goed de voorwaarden van het contract door te nemen zodat je niet voor verassingen komt te staan. Daarnaast is het belangrijk om goed te kijken waar het abonnement het goedkoopste is. De prijs van een sim only abonnement kan anders zijn per (web)winkel.

Mocht je nu nog steeds geen goed abonnement hebben gevonden? Niet getreurd, dan kun je eens kijken bij abonnementen met telefoon. Daarnaast kun je op bijvoorbeeld op Mobiel.nl nog verder vergelijken. Mocht je nog een nieuw los toestel nodig hebben, dan kun je deze hier vergelijken. Hopelijk heb je kunnen vinden wat je zocht.

Over Telecomplaza.nl

Telecomplaza.nl maakt het eenvoudig om een telefoon met/of abonnement te kiezen. Door de praktische hulptools die we bieden kun je snel een goede keuze maken.

LAATSTE BERICHTEN

Mis niets!

Weekly Tutorial