BKR registratie telefoon

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

BKR Registratie telefoon

Je hebt vast wel eens gehoord van een BKR registratie. In dit artikel leggen wij uit wat een BKR registratie is en of het van toepassing is op het afsluiten van een telefoon abonnement. Wil je meer lezen over de BKR telefoon registratie? Kijk dan op de website van het BKR.

Wat is een BKR regisratie?

Allereerst zullen we eens kijken waar BKR voor staat. BKR staat voor (stichting) Bureau Krediet Registratie. Wil je ergens geld voor lenen, bijvoorbeeld voor een auto? Dan wordt je geregistreerd bij het BKR. Ook geldt dit voor telecomabonnementen, maar daar komen we later op terug in dit artikel. Het BKR wil ervoor zorgen dat niemand problemen krijgt met schulden.

De kredietverstrekker meldt bij het BKR over de afgesloten lening. Het BKR heeft dus een overzicht van al jouw lopende leningen. Als je een nieuwe lening ergens afsluit, dan kan  de kredietverstrekker bij het BKR kijken welke leningen jij hebt afgesloten en of je alles netjes hebt betaald. 

Als je leningen hebt lopen en je hebt alles netjes betaald, dan ziet de kredietverstrekker dat. De kredietverstrekker ziet dat je alles netjes betaald hebt, wat in jouw voordeel werkt. Je krijgt dan meestal netjes jouw lening. Het werkt positief als je alles netjes betaalt.

Wat zijn de gevolgen?

Zoals al gezegd, is het belangrijk dat jij je leningen netjes elke maand betaalt. Mocht jij een nieuwe lening of hypotheek willen afsluiten, dan kijkt de kredietverstrekker ook naar jouw betaalgedrag van eerdere leningen. Betaal jij netjes de leningen af, dan is de kredietverstrekker waarschijnlijk eerder geneigd om jou een krediet te verstrekken dan  wanneer je niet netjes alle leningen hebt afbetaald. Kijk altijd op de website van het BKR voor de meest actuele informatie, neem desnoods contact op met het BKR.

BKR registratie bij jouw telefoonabonnement

Sinds 2017 geldt de BKR registratie ook op telefoonabonnementen. Als je een telefoonabonnement hebt en je moet meer dan €250 betalen voor je telefoon, dan wordt dit gemeld bij het BKR.  Dit geldt alleen als je de telefoon maandelijks gaat afbetalen (lening). Betaal je het toestel in een keer af, dan krijg je hier niet mee te maken.

De kosten van het bellen, sms`en en internetten worden hierbij niet meegenomen. Als je een telefoonabonnement afsluit, dan staat er een bedrag wat je per maand betaalt voor de telefoon en er staat apart wat je voor jouw bundel (belminuten, sms en internetten) gaat betalen. Zo kun je eenvoudig zien wat je per maand betaalt voor een toestel.

Hoe kan ik een BKR registratie ontlopen bij een telefoonabonnement?

Dit is eigenlijk redelijk simpel. Wij zullen twee opties vertellen hoe jij een BKR registratie kunt ontlopen. Ten eerste kun je een telefoon bij je abonnement nemen die minder dan €250 kost. Daarnaast kun je ook een deel van jouw toestel direct al afbetalen. Alles afbetalen kan vaak ook al. Stel je voor dat een toestel €400 kost. Dan betaal je minimaal €151 af, waardoor je nog maar €249 ‘leent’. Als het even kan, kun je dus (een deel van) jouw toestel direct afbetalen. Kijk bij de provider waar je jouw telefoonabonnement wil afsluiten of dit mogelijk is.

Ik heb een vraag

Als je vragen hebt over het BKR hebt, of je wilt meer lezen, dan raden wij aan om te kijken op de website van de BKR. Het kan zijn dat de BKR de informatie veranderd. De informatie op BKR.nl is altijd leidend.

Nu je meer over een BKR registratie hebt gelezen ben je misschien wel klaar om te vergelijken. Hier kun je een telefoon met abonnement vergelijken en hier kun je sim only abonnementen vergelijken.

BKR registratie

Over Telecomplaza.nl

Telecomplaza.nl maakt het eenvoudig om een telefoon met/of abonnement te kiezen. Door de praktische hulptools die we bieden kun je snel een goede keuze maken.

LAATSTE BERICHTEN

Mis niets!

Weekly Tutorial