Telefoon verkopen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Telefoon verkopen

Je kent het wel, soms ben je gewoon toe aan een nieuw toestel terwijl je telefoon nog gewoon goed werkt. Het is dan jammer om niks meer met de telefoon te doen. Bewaren kan, maar misschien kun je nog een leuk bedrag krijgen als je jouw telefoon gaat verkopen. In dit artikel geven we je tips hoe je jouw telefoon kan verkopen en waar je op moet letten

Waar moet je op letten bij het verkopen van je telefoon?

Het is belangrijk dat je zorgt dat je telefoon leeg maakt. Zorg dat je al je bestanden (die je wil bewaren) op een ander apparaat plaatst. Dit kan bijvoorbeeld al je nieuwe telefoon zijn, maar ook tablet of laptop. Daarnaast is het handig om te controleren of je overal bent uitgelogd en er geen wachtwoorden meer staan. Vervolgens geven we als tip mee om de telefoon te ‘resetten’ of terug te zetten naar fabrieksinstellingen zodat de telefoon weer leeg is. Dit kun je meestal doen bij de instellingen van je telefoon. 

Oude telefoon verkopen

Waar kan ik mijn telefoon verkopen?

Je kunt je telefoon op verschillende plaatsen verkopen. Wij lichten enkele plekken toe. Een voorbeeld is Marktplaats.nl. Daarnaast is het nu ook mogelijk om je telefoon te verkopen op Facebook (marketplace). Daarnaast kun je ook op te tijdlijn een advertentie plaatsen. Het is altijd fijn als je een bekende er blij mee kan maken voor een leuk bedrag. Mocht je een van de bovenstaande manieren gebruiken, pas dan op dat je niet wordt opgelicht en handel veilig. 

Waar moet ik op letten?

Zoals al gezegd, is het belangrijk om te zorgen dat je niet wordt opgelicht. Je kan er ook voor kiezen dat de koper de telefoon komt ophalen in plaats van verzenden. Ook is het belangrijk dat jij eerlijk bent over jouw telefoon naar de koper. Is er iets beschadigd, meldt dit dan duidelijk. Maak duidelijke foto`s en schrijf er een goede advertentietekst bij. Als je duidelijk bent naar de koper, dan weet hij wat hij kan verwachten en koopt. De kans op klachten achteraf wordt daardoor kleiner.

Welke prijs kan ik vragen?

Dat verschilt echt per soort telefoon. Nieuwere telefoons zijn meer waard dan oudere telefoons. Daarnaast ligt het er ook aan hoe goed de telefoon nog werkt en hoe die eruitziet. Kijk bij andere advertenties wat ze voor prijs vragen (en wat er al geboden wordt). Let daarbij wel op in welke staat de toestellen zijn. Zo kun jij een richtprijs opstellen. Het is altijd een beetje afwachten en proberen welke prijs je kan krijgen.

Tot slot

Ben jij jouw oude mobiel zat en wil je een nieuwe? Dan kun je hier een telefoon met abonnement uitzoeken. Kijk ook eens bij de andere blogs van Telecomplaza.nl voor meer hulp

Telefoon verkopen

Over Telecomplaza.nl

Telecomplaza.nl maakt het eenvoudig om een telefoon met/of abonnement te kiezen. Door de praktische hulptools die we bieden kun je snel een goede keuze maken.

LAATSTE BERICHTEN

Mis niets!

Weekly Tutorial