Hoe kies je een telefoonabonnement op maat?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Hoe kies je een telefoonabonnement op maat?

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten abonnementen dat je niet meer weet waar je naar moet kijken. Er bestaat helaas ook geen ‘one size fits all’-scenario als het gaat om een telefoonabonnement. Het loont zeker om uit te zoeken welk telefoonabonnement bij jou past zodat je maandelijks niet te veel betaald voor diensten waar je geen gebruik van maakt. Zo heb je tegenwoordig nog steeds abonnementen waarbij je sms’jes krijgt, en wees eens eerlijk. Wie maakt daar nou nog gebruik van? Daar wil je simpelweg niet voor betalen. Daarom hebben we een aantal tips in dit artikel om uit te kiezen welk abonnement perfect bij jou past.

Hulp bij het kiezen van een abonnement

Er zijn veel verschillende mobiele abonnementen, dus het kiezen van de juiste kan een hele uitdaging zijn. Maar het hoeft geen moeilijk proces te zijn. Onze experts hebben een aantal vragen onderzocht die je jezelf kunt stellen. Op basis van deze vragen kom je erachter welk telefoonabonnement het beste bij jou past. Klinkt goed hé?

Telefoon abonnementen

1. Hoeveel belminuten gebruik je in de maand?

Het klinkt misschien een beetje onlogisch, maar bel je veel met je telefoon? De smartphones van tegenwoordig zijn namelijk niet alleen meer een telefoon, maar ook een agenda, dagboek, klok en veel meer. Het kan zijn dat je meer beruik maakt van alle andere functies dan het bellen. Het is daarom lonend om uit te zoeken of je veel belminuten gebruikt in de maand. Als je veel belt, is een abonnement voor onbeperkt bellen het beste mobiele abonnement voor jou. En als je heel weinig belt kun je kiezen voor een x aantal belminuten. Kijk hiervoor in je belgeschiedenis, die kun je inzien bij je provider. Bekijk hoeveel je maandelijks belt en neem hier een gemiddelde van voor jou abonnement.

2. Hoeveel GB gebruik je per maand?

Speel je veel spelletjes of kijk je veel videos op je 4g of 5g netwerk? Dan is het misschien verstandig om een abonnement af te sluiten waarmee je onbeperkt kunt internetten. Maar als je thuiswerkt en veel gebruik maakt van het wifinetwerk dan hoeft dit bijvoorbeeld weer niet. Ook hier kun je inzien hoeveel MB’s je maandelijks gebruikt zodat je dit kunt afstemmen om op je telefoonabonnement.

3. Tussentijds bijstellen of één contract

Er zijn flexibele of variabele mobiele abonnementen die je kunt wijzigen afhankelijk van je behoeften. Je maandelijkse abonnementskosten zijn duurder, maar je maandelijkse smartphonerekening blijft hetzelfde. Zodra je je telefoon volledig hebt afbetaald, gaat de prijs van je abonnement omlaag. Er zijn verschillende vereisten en clausules om uw abonnementsgegevens te wijzigen

4. Wat is je budget?

Met een telefoonabonnement krijg je personeelscontact en dat is onderdeel van de kosten. Bovendien bevatten de meeste smartphoneabonnementen deze kosten al. Als je op zoek bent naar een nieuw apparaat, denk dan goed na over de kosten en hoeveel tijd je per maand waardeert. Misschien wil je een goedkoper model kiezen of wachten tot je genoeg geld heeft gespaard.

5. Contractduur

Vaak heb je de keuze uit een eenjarig of een tweejarig of sim only abonnement. 

Smartphone abonnementen

Over Telecomplaza.nl

Telecomplaza.nl maakt het eenvoudig om een telefoon met/of abonnement te kiezen. Door de praktische hulptools die we bieden kun je snel een goede keuze maken.

LAATSTE BERICHTEN

Mis niets!

Weekly Tutorial