SIM ONLY
VERGELIJKEN

Op de pagina kun je de beste sim only abonnementen vergelijken. Wil je zorgen dat je vrienden of familie ook snel kunnen vergelijken? Deel dan deze pagina!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

Sim only vergelijken

Inhoud

Sim only vergelijken

Als je op zoek bent naar een sim only abonnement is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Sim only vergelijken kan erg lastig zijn, vooral omdat er veel verschillende opties zijn. Wij helpen jou door het vergelijken makkelijker en sneller te maken. Sim only abonnementen vergelijken helpt om voor jou het beste abonnement.

Wat is sim only?

Sim only is alleen een telefoonabonnement, zonder smartphone. Je betaalt dus alleen voor een simkaart met daarop een bundel. Een simkaart is een klein kaartje dat je in een smartphone stopt. Een simkaart krijg je bij een provider, zoals bijvoorbeeld Vodafone. Naast een sim only abonnement heb je dus ook een telefoon nodig.

Je kunt op telecomplaza.nl jouw ideale telefoonabonnement zelf vinden. Sim only vergelijken kan erg lastig zijn, vooral omdat er veel verschillende opties zijn. Wij helpen jou door het sim only abonnement makkelijk en snel te vergelijken.

Beste sim only abonnementen

Welke sim only providers zijn er?

Er zijn verschillende providers op de sim only markt. Het kan aantrekkelijk zijn om over te stappen naar een nieuwe provider. Ben je tevreden over je huidige provider? Dan kun je kiezen om sim only verlengen. Wil je liever een ander of goedkoper abonnement? Dan kun je eens kijken naar alle mobiele providers en eventueel overstappen naar een andere provider. Hieronder staan een aantal bekende sim only providers weergegeven:

 • Budget mobiel
 • Hollands nieuwe
 • KPN
 • T-mobile
 • Lebara
 • Simpel
 • Simyo
 • Youfone
 • Tele2
 • Vodafone
 • Ben

Waarom een sim only abonnement nemen? (Voordelen)

Een sim only abonnement is goedkoper dan een abonnement met toestel. Met een sim only abonnement kun jij jouw huidige smartphone behouden, mits deze simlockvrij is. Daarnaast kun je op elk moment een nieuwe smartphone nemen.

Sim only met onbeperkt internet

Je kunt er ook voor kiezen om een mobiel abonnement met onbeperkt internet te nemen. Hiermee kun je dus zoveel data verbruiken als je wilt. Je kunt een mobiel abonnement afsluiten met onbeperkt data, maar dan moet je wel zeker zijn dat jij een fanatieke internetter bent. Als jij alleen of voornamelijk whatsapp gebruikt, dan is dit misschien niet de beste optie.

Wil jij liever geen gebruik maken van onbeperkt internet, dan moet je weten hoeveel MB of GB je nodig hebt. Bepaal dus van te voren een geschikte bundel. Twijfel je nog hierover? Wij hebben hier een tool voor ontwikkeld, zodat dit voor jou makkelijker is. Hierdoor kun je makkelijker sim only vergelijken.

Sim only onbeperkt internet vergelijken

Nieuw sim only abonnement maandelijks opzegbaar

Als je mobiele abonnementen hebt vergeleken en een goede hebt gevonden, dan kun je kijken naar de contractduur. Je hebt de optie om de contractduur van jouw nieuwe sim only abonnement te bepalen. Een optie is dan ook om voor een maandelijks opzegbaar abonnement te gaan. Je bent dan vrij flexibel, maar de maandelijkse kosten zullen wel duurder zijn dan dat je kiest voor een langere termijn. Dit kan handig zijn voor jouw eerste abonnement, als je het nog eng vindt. Je kunt sim only abonnementen afsluiten voor maandelijks opzegbaar of één of twee jaar.

Onbeperkt bellen

Misschien is een sim only abonnement met onbeperkt bellen ook iets voor jou. Dit houdt in dat je onbeperkt kunt bellen. Ideaal als je veel belt. Je kunt ook gaan voor onbeperkt sms’en. Vroeger was dit een stuk duurder, maar tegenwoordig is onbeperkt bellen en sms`en veel goedkoper. Bij sommige providers betaal je slechts een paar euro meer, maar als je het niet gebruikt is het zonde. Het is aan te raden om te kijken hoeveel sms`jes en belletjes jij de afgelopen periode hebt gebruikt.

Waar moet je op letten als je gaat overstappen?

Als je gaat overstappen is het belangrijk om te kijken of je gratis nummerbehoud hebt. Als je een nieuw abonnement hebt, kun je dus jouw telefoonnummer meenemen. Vaak is gratis nummerbehoud wel mogelijk. Weet je niet of jouw provider gratis nummerbehoud heeft? Dan kun je altijd even op de website kijken of bellen.

Contractduur sim only

Vind jij het lastig om te bepalen voor hoelang jij een sim only abonnement het beste kunt afsluiten? Daar hebben we een aantal tips voor. Als je flexibiliteit belangrijk vindt, dan kun je misschien het beste een contract nemen die maandelijks opzegbaar is. Dit kan bij enkele providers. Je betaalt hier wel iets meer voor dan een langer contract.

Weet je zeker dat een abonnement die je gevonden hebt perfect is? Dan kun je ervoor kiezen om een langer contract af te sluiten. Deze zijn vaak iets goedkoper dan een contract die je maandelijks kunt opzeggen. Het sim only abonnement is dus wat goedkoper, maar je zit er wel iets langer aan vast. Kijk dus goed wat je wilt hebben.

Hoeveel internet heb ik nodig?

Dit is een vraag waar veel mensen mee zitten. Wij geven een aantal tips. Kijk eerst naar jouw oude abonnement. Had je bij jouw oude provider genoeg data? Je kunt ook op de laatste drie telefoonrekeningen kijken. Betaalde je soms te veel?

Wat gebeurt er als ik over mijn bundel heen ga?

Gebruik je meer dan dat aantal belminuten, sms`jes of data (internet), dan ga je over jouw bundel heen en moet je wat extra betalen. Dat geldt ook als je een abonnement met toestel neemt. Gelukkig zorgen providers er vaak voor dat je eerst goed gewaarschuwd wordt als je over jouw bundel heen gaat. Daarnaast bieden providers vaak een plafond aan. Je kunt dan instellen dat je niet meer dan een bepaald bedrag per maand wilt betalen. Je rekening wordt dan ook niet hoger dan dat bedrag.

Goedkope sim only abonnementen

Ga jij liever voor het goedkoopste sim only abonnement? Dan geven we hier een aantal tips. Niet alle providers hebben evengoed bereik. Het hangt dus nogal van de omgeving af welke provider goedkoop en betrouwbaar is! Als je voor het goedkoop abonnement gaat, dan loop je het risico dat er bijvoorbeeld geen bereik is. Kijk ook goed of het 4g of 5g ondersteunt.

De goedkoopste sim only abonnementen of een sim only aanbieding lijkt heel aantrekkelijk. Maar lees eerst de reviews van de mobiele provider. Je kunt de goedkoopste abonnementen vergelijken en een sim only abonnement afsluiten. Je weet dan alleen niet of je het juiste abonnement hebt.

Sim only aanbiedingen

Ben jij op zoek naar de beste sim only deals? Een aantal providers rekenen aansluitkosten. Een provider rekent meestal tussen de €10 en €30 aansluitkosten. Als je op zoek bent naar de beste deal, is het dus goed om te kijken naar de hoogte van de aansluitkosten. Daarnaast is de prijs van een normaal abonnement ook niet geheel onbelangrijk. De prijzen starten al vanaf enkele euro`s en lopen op tot tientallen euro`s per maand.

Sim only abonnement vergelijken

Het is lastig om te bepalen wat nou goedkoper is (sim only met los toestel of juist een abonnement met telefoon samen. Daar hebben wij iets voor gevonden. Onderaan de pagina staat een infographic met handig advies. Je kunt zo dus berekenen wat voor jou het voordeligste is. Als je zeker weet dat je voor sim only gaat, dan kun je gaan beginnen met vergelijken. Sim only abonnementen zijn makkelijk te vergelijken als het volgende weet: 

 • Aantal GB/MB
 • Aantal belminuten of sms`jes
 • Contractduur
 • Provider/bereik
Sim only vergelijken

Abonnement met telefoon

Het is ook mogelijk om een abonnement met telefoon te kiezen. De maandprijs is vaak wel wat duurder. Je kunt dan ook vaak kiezen om een toestel direct of een groot deel af te betalen. Zo kun je zorgen dat je geen BKR-registratie krijgt. Naast sim only is dit dus een andere optie. Lijkt dit jou een goede optie? Dan kun je hier een telefoon met abonnement vergelijken.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn