Smartphones

Wil je een smartphone kopen? Op deze pagina kun jij makkelijk smartphones vergelijken. In een overzicht heb je de actuele prijzen van verschillende (web)winkels.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

Smartphones vergelijken

Smartphones vergelijken

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ben je alleen op zoek naar een nieuwe smartphone? Dan ben je hier op Telecomplaza.nl op het juiste adres! Hier vergelijk jij in één overzicht de prijzen van een smartphone bij verschillende aanbieders. Besparen op jouw smartphone is nog nooit zo makkelijk geweest!

Smartphones

Heb jij nog een sim only abonnement of een prepaid simkaart? Dan kan het zijn dat je een nieuwe smartphone nodig hebt. Hier ben je op de juiste plek als je de prijzen van verschillende (web)winkels wilt vergelijken. Deze vergelijker helpt jou bij het selecteren van een geschikt toestel. Niet alle (web)winkels worden meegenomen, maar wel een groot deel. Begin snel met zoeken en vind een toestel die bij jou past! Als je een smartphone aan het uitzoeken bent, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat is geen probleem, want wij gaan je helpen! Met deze vergelijker vind je snel en eenvoudig de beste deals! Weet je nog niet welk merk toestel je wilt hebben? Dan kun je misschien gebruik maken van de prijsfilter. Zo kun jij toestellen zien tot een bepaalde prijs. Het handige van deze vergelijker is dat je de prijzen van verschillende websites kunt zien. Zo weet je waar je kunt kopen!

Waar moet je op letten bij het kopen van een smartphone?

Je kunt kiezen om een telefoon met abonnement samen te nemen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een los toestel met bijvoorbeeld prepaid of sim only. 

Welke merk smartphone moet ik pakken?

Dit is een lastige vraag waar we niet zomaar antwoord op kunnen geven. Iedereen heeft andere voorkeuren voor een smartphone merk. Kijk eens welk merk je nu hebt. Bevalt dit of wil je liever wat anders. Vaak zijn mensen van mening dat een van de populaire besturingssystemen, zoals Android en iOS, beter is dan de andere. Dit hoeft niet. Beide zijn goede besturingssystemen, met verschillen. Er zijn trouwe Apple (iOS) fans die nooit een Android telefoon, zoals Samsung willen. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook trouwe Oneplus (Android) fans, die nooit een Apple (iOS) telefoon willen hebben. Luister dus niet direct naar jouw vriend(in), buurman, kapper of docent, maar kijk wat jij belangrijk vindt. Hieronder in de video worden beide besturingssystemen toegelicht. Naast Android en iOS, zijn er ook nog andere besturingssystemen.

Nadelen van een losse smartphone kopen

Naast de vele voordelen, zitten er ook een aantal nadelen aan het kopen van een los toestel. Vaak geven providers korting op een toestel als je hem samen met een abonnement koopt. Hierdoor ben je dan duurder uit. Als je een nieuwe/duurdere smartphone wil hebben, dan is het misschien slim om even te kijken om een abonnement met telefoon te nemen. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een smartphone?

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat je doel is met een smartphone. Iedereen heeft een ander doel. De ene gebruikt het alleen om mee te bellen en de andere wil juist video`s kijken en spelletjes spelen. Kijk eens waar jij jouw telefoon allemaal voor gebruikt. 

Als je dat gedaan hebt dan kun je gaan kijken welk toestel geschikt is. Stream je bijvoorbeeld veel video`s en speel je veel spelletjes? Wil je daarnaast snel en vaak tussen apps switchen? Dan is een telefoon met een groot RAM geheugen (werkgeheugen) wel iets voor jou. Wil je alleen bellen en foto`s maken, dan kun je beter een toestel pakken met een goede camera. Dit zal je wel allemaal al weten, maar het blijft belangrijk om hier naar te kijken.

Smartphones met en sim only

Nadat je een losse telefoon hebt gekozen, kun je er ook een sim only abonnement bij pakken. Soms kan het voordeliger zijn om een telefoon met abonnement te pakken in plaats van een los toestel met een sim only abonnement. Het kan zijn dat je niet weet wat je het beste kan pakken. Dan kun je met deze tool berekenen wat voor jou het voordeligste is. Kijk dus van te voren goed wat het beste voor jou is. 

Kijk voordat je een telefoon koopt of de telefoon ook simlockvrij is Meestal is dit wel zo, maar het is altijd goed om te kijken op de website van de aanbieder of dat daadwerkelijk zo is. Zo kun jij optimaal genieten van een sim only abonnement of prepaid simkaart bij een los toestel.

Voordelen van een losse smartphone kopen

Als je een los toestel koopt, heb je een aantal voordelen, maar ook een aantal nadelen. We bespreken er een aantal van. Als je een los toestel koopt, dan betaal je (vaak) het hele bedrag al meteen. Je betaalt dan niet per maand ook nog eens voor een toestel. Bevalt je het toestel niet? Dan kun je hem na bijvoorbeeld een jaar doorverkopen en een nieuwe kopen. Je kunt dus switchen van telefoon wanneer jij dat wil. Ook krijg je geen BKR registratie als je jouw nieuwe telefoon helemaal meteen hebt afbetaald. Dat is een groot voordeel. Mocht je een toestel met abonnement samen hebben, dan kun je vaak ook alles afbetalen zodat jij geen BKR registratie krijgt.

Daarnaast is het een voordeel dat je (zeer waarschijnlijk) een simlock vrije toestel koopt. Je kunt dus makkelijk overstappen naar een andere provider als je een prepaid simkaart of sim only abonnement hebt. 

Als laatste is het een voordeel om een toestel los te kopen omdat niet alle telefoons in abonnementsvorm bij elke provider te krijgen zijn. Je kunt dus de telefoon kiezen die je wil hebben, met de provider die je wil hebben. Zo heb je meer vrijheid dan wanneer je een abonnement met telefoon samen koopt.