Apps verwijderen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

APPS VERWIJDEREN

Je kent het wel, je wil een app downloaden of een bestand binnenhalen, maar je telefoon geeft aan dat je geen geheugen vrij hebt. Heel irritant, want je wil zo weinig mogelijk bestanden verwijderen. In dit artikel geven we je praktische tips hoe je apps kunt verwijderen en hoe je geheugen kunt besparen.

Apps verwijderen

Hoe kun je apps verwijderen?

Apps verwijderen gaat bijna op dezelfde manier voor alle telefoons, dus voor zowel Android toestellen als (Apple) Iphones. Ga naar het scherm op je telefoon waar alle apps geplaatst staan (startscherm). Druk op het icoontje (afbeelding) van de app. Deze moet je indrukken. Er komt dan vanzelf te staan dat je de app kunt verwijderen. Nu heb je wat opslagruimte vrijgemaakt. Als je de onderstaande kopjes leest krijg je tips om te kijken hoe je snel en effectief opslagruimte vrij kunt maken.

Ik kan sommige apps niet verwijderen

Dat klopt! Sommige apps kun je niet verwijderen. Deze apps staan standaard op jouw telefoon geïnstalleerd. Helaas is het niet mogelijk om deze apps te verwijderen. Er is wel een manier om deze apps zo min mogelijk geheugen te laten gebruiken. Deze manier zullen we verderop in dit artikel bespreken.

Welke apps kan ik het beste deleten?

Dit verschilt echt per persoon. Kijk eerst zelf even welke apps je veel gebruikt en welke helemaal niet. Apps die je weinig of nooit hebt verbruikt kun je als eerste verwijderen. Als je niet weet waar de app voor is, open deze dan eerst of zoek de app op Google op. Sommige apps ken je misschien niet, maar zijn wel handig of noodzakelijk voor je telefoon. Als je dit hebt nagekeken, dan kun je apps gaan verwijderen. Daarnaast is het nog mogelijk om te kijken bij apparaat opslag om te kijken welke apps het meeste opslagruimte in beslag nemen. Apparaat opslag kun je meestal vinden bij de instellingen van je telefoon. Apps die je niet vaak gebruikt en veel opslagruimte in beslag nemen kun je het beste verwijderen.

Zijn er andere manieren om de opslagruimte van apps te beperken?

Ja, die zijn er zeker. Je kunt kijken bij apparaat opslag om de opslagruimte van een app te beperken. Dit is vooral handig voor apps die je niet kunt verwijderen en die je niet gebruikt. Om dit te doen ga je weer naar instellingen en vervolgens naar apparaat opslag. Als je een app hebt gevonden klik je deze aan. Vervolgens kun je gegevens of cache wissen.  Soms staat er ook een optie om de app terug te zetten naar een eerdere update die minder data verbruikt. Let er wel op dat de app minder goed kan werken en dat er gegevens en data die in de app staat opgeslagen verloren gaat. Dit is wel een effectieve manier om aan meer opslagruimte te komen.

Zijn er andere manieren om meer opslagruimte te krijgen?

Soms ligt het voor de hand om als eerste apps te gaan verwijderen. Je kunt ook kijken of je foto`s en vooral video`s kunt verwijderen. Deze kun je ook overzetten op je computer of tablet. Daarmee verwijder je de foto`s of video`s niet, maar staan deze op een ander apparaat. Daarnaast kun je dit ook voor muziek doen. Zet je liedjes bijvoorbeeld op een ander apparaat.

Nu je klaar bent

Nu weet je hoe je apps moet deleten en heb je een aantal tips gekregen om opslagruimte te krijgen op je telefoon. Mocht je toch een nieuwe telefoon willen met meer intern opslagruimte, dan kun je hier abonnementen met telefoons vergelijken.

Opslagruimte

Over Telecomplaza.nl

Telecomplaza.nl maakt het eenvoudig om een telefoon met/of abonnement te kiezen. Door de praktische hulptools die we bieden kun je snel een goede keuze maken.

LAATSTE BERICHTEN

Mis niets!

Weekly Tutorial