Telecomplaza.nl

10 Telefoons met veel geheugen in 2020

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

10 telefoons met veel geheugen in 2020

Vast heb je het wel een keer meegemaakt, je wilt een nieuwe app downloaden, maar je telefoonopslag is te vol. Soms staat er dat je nog genoeg opslaggeheugen hebt, maar je kunt niks meer downloaden. Tegenwoordig komen er meer telefoons op de markt met veel geheugen. In dit artikel leggen we alles uit over telefoongeheugen en zetten we een lijst neer met 10 telefoons met veel geheugen, zodat jij een telefoon met veel geheugen kunt selecteren.

Inhoud

Telefoongeheugen

Voordat we gaan kijken naar telefoons met veel geheugen, kijken we eerst naar wat het telefoongeheugen precies is. Er zijn verschillende type telefoongeheugen, zoals het opslaggeheugen (intern geheugen), extern geheugen, werkgeheugen en online opslag (clouds). In dit artikel gaan wij vooral in op het opslaggeheugen (intern geheugen) en het extern geheugen.

Opslaggeheugen

Dit wordt ook wel het intern geheugen genoemd. Een ander benaming is het ROM geheugen, niet verwisselen met het RAM geheugen. Je kunt het opslagruimte bijvoorbeeld gebruiken om diverse apps te installeren, foto`s of video`s te maken of om bijvoorbeeld muziek te downloaden. Het opslaggeheugen van telefoons kan variëren. Vaak zijn telefoons met veel opslaggeheugen duurder dan telefoons met minder opslaggeheugen. Er zijn zelfs al telefoons met 512 GB opslaggeheugen. GB staat voor Gigabyte. Het is een aanduiding voor opslag.

Als je een telefoon hebt met bijvoorbeeld 256 gigabyte opslagruimte, dan kun je dat niet helemaal gebruiken. De software (bijvoorbeeld het besturingssysteem) van de telefoon staat ook opgeslagen op het intern geheugen. Mocht je bijvoorbeeld een telefoon hebben met 32 GB intern geheugen, waarvan 3 GB wordt ingenomen door het besturingssysteem, dan heb je nog maar 29 GB over. Ga er dus nooit vanuit dat je alles helemaal kunt gebruiken. Daarnaast kan het zijn dat je telefoon minder snel werkt als het geheugen vol is. Vaak kun je het geheugen niet helemaal vol benutten. Zorg dus dat je genoeg geheugen hebt, zodat je telefoon en apps allemaal optimaal werken. Het is vervelend als je de hele tijd geheugen vrij moet maken. Mocht je geheugen echt vol zitten, dan kun je apps verwijderen die je niet meer gebruikt. Daarnaast worden er in dit artikel ook meerdere tips gegeven hoe je opslagruimte vrij kunt maken. Als je deze tips niet kunt uitvoeren, dan hebben wij nog een andere optie. Hieronder lees je er meer over.

Extern geheugen

Sommige telefoons kun je uitbreiden met extern geheugen. Dat kun je dan vaak doen met een microSD kaart. Kijk goed bij jouw telefoon of dit mogelijk is. Weet je niet of dit mogelijk is? Voer dan in Google de naam van je telefoon in en kijk op een pagina naar de specificaties. Meestal staat er bij of je de opslagruimte kunt uitbreiden met extern geheugen. Soms kun je de telefoon maar uitbreiden tot een bepaald geheugen, bijvoorbeeld tot 128 GB. Je moet dan geen microSD kaart kopen van 256 GB.

Je kunt sommige apps overzetten naar de microSD kaart. Dit bespaart dan veel ruimte. Daarnaast kun je ook afbeeldingen, video`s en muziek op jouw microSD kaart zetten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in te stellen dat je foto`s en video`s automatisch worden opgeslagen op jouw microSD kaart. DIt is zeker handig. Stel je voor dat jouw telefoon kapot gaat, dan hoef je alleen maar je microSD kaartje uit de telefoon te halen. Alles wat op dat kaartje staat wordt meegenomen naar jouw nieuwe telefoon (als die telefoon alles ondersteunt).

Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld foto`s en video`s online op te slaan in een cloud. Daar gaan wij in dit artikel niet op in, maar het is misschien wel een goede mogelijkheid voor jou om veel ruimte te besparen. In dit artikel kun je er meer over lezen.

Je hebt nu veel gelezen over de opslag de interne en externe opslag van telefoons. Je kunt nu gaan kijken of je een extra microSD kaartje gaat kopen of een telefoon die meer intern geheugen heeft. Hieronder gaan we nog even verder in op de microSD kaartjes. Wil je een nieuwe telefoon met veel geheugen? Ga dan verder naar beneden en bekijk tien telefoons met veel opslagruimte.

MicroSD kaartjes

Er zijn verschillende soorten microSD kaartjes. Als je er een wil, moet je ten eerste kijken naar de opslagruimte. Er bestaan kaartjes van 2 GB, maar ook van bijvoorbeeld 8 GB, 32 GB, 128 GB en 512 GB. Daarnaast moet je kijken naar de schrijfsnelheid en de leessnelheid van het kaartje. Wil je er meer over lezen, dan kan dat hier. Meestal worden er bij microSD kaarten ook adapters geleverd, zodat jij de foto`s en video`s bijvoorbeeld ook op jouw computer op laptop kunt zetten.

Kingston Technology Canvas React Plus flashgeheugen 256 GB MicroSD Klasse 10 UHS-II

Wil je een snelle microSD kaart, dan is dit misschien wel een kaart voor jou. Deze kaart heeft een opslagruimte van 256 GB. Op deze kaart kun je veel goede video`s en foto`s plaatsen.

SanDisk Ultra Micro SDHC 32GB - UHS1 & A1 - met adapter

Natuurlijk zijn de prijzen van microSD kaartjes niet zo hoog als de bovenstaande. Er zijn ook goedkopere kaartjes. Deze kaart heeft een opslagruimte van 32 GB. Deze kaart heeft dus minder opslagruimte en snelheid dan de bovenste kaart, maar is wel veel goedkoper. Kijk dus wat voor jou het beste is.

Hoeveel opslagruimte heb ik nodig?

Nu je alles hebt gelezen over opslagruimte en microSD kaartjes, komt de volgende vraag. Hoeveel opslagruimte heb ik nodig? Het is verstandig om te kijken hoeveel GB je nu nodig hebt. Heb jij een telefoon met 32 GB opslagruimte en hij zit helemaal vol? Dan kun je misschien een microSD kaartje kopen of een nieuwe telefoon met meer opslagruimte. Kijk hoeveel GB je extra zou willen hebben. Wil je nog extra games gaan spelen die veel opslag in beslag nemen? Of wil je meer foto`s en video`s maken Dan moet je veel meer geheugen nemen. Kijk op jouw telefoon bij geheugen of telefoonopslag. Daar kun je zien wat bij jou het meeste in beslag neemt en hoeveel dat is. Zo kun je een inschatting maken hoeveel GB je extra nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld meer foto`s gaan maken. Kijk dan eens hoeveel foto`s je op je apparaat hebt staan en hoeveel GB dit in beslag neemt. Daarnaast kun je dit ook per foto of video zien. Dit kun je doen bij de afbeelding of video zelf. Hieronder staan tien telefoons met veel opslaggeheugen.

Apple iphone 11 pro max 512GB

Dit merk ken je ongetwijfeld, namelijk Apple. Deze telefoon heeft een opslagcapaciteit van maar liefst 512 GB! Hier kun je waarschijnlijk wel mee vooruit. Een nadeel is wel dat deze iPhone geen extern geheugenslot heeft. Daarnaast heeft deze telefoon maar liefst drie camera´s en een snelle A13 chip voor zware apps. De hardware en software van deze Apple iPhone 11 zorgen ervoor dat de batterij lang meegaat. Als je een Apple liefhebber bent en je wilt veel geheugen hebben, dan is dit misschien wel een toestel voor jou!

Samsung galaxy s10+ 512 Gb

Vind je Samsung een fijn merk en wil je veel opslagruimte hebben? Dan is de Samsung Galaxy S10 plus misschien wel iets voor jou! Dit is een telefoon met veel geheugen, namelijk met 512 GB! Daarnaast kun je met een microSD kaart het (extern) geheugen uitbreiden tot nog eens 512 GB. Je hebt dus heel veel opslagcapaciteit op deze Samsung Galaxy S10 plus. Naast de opslagcapaciteit, heeft deze telefoon ook drie camera`s aan de achterzijde en een ultrasonic fingerprint. De vingerafdrukscanner zit bij deze telefoon in het scherm verwerkt! Ook is deze telefoon waterdicht. Als je veel opslagruimte nodig hebt en je wilt een toestel hebben die op Android werkt, dan is deze telefoon misschien wel iets voor jou!

Samsung galaxy Fold 512 GB

Een telefoon met wel 512 GB opslaggeheugen. Er zit geen extern geheugenslot in deze telefoon. Je kunt dus helaas geen extern geheugenkaartje in deze telefoon plaatsen. De vraag is ook of je dat ook wil, omdat je al 512 GB opslagcapaciteit hebt.

Dit is wel een speciale telefoon. Je kunt deze telefoon opvouwen! Met een RAM-capaciteit van 12 GB en een batterij van 4380 mAh heb je een goede telefoon te pakken! Een telefoon met dus veel opslagcapaciteit. Misschien is dit niet een telefoon die je gewend bent, maar hij is het overwegen waard!

Apple iphone xs max 512 gb

Ook deze telefoon heeft 512 GB opslaggeheugen. Je kunt deze telefoon niet uitbreiden met een microSD kaartje. Dit toestel bevat een A12 Bionic chip, waardoor het toestel sneller is en energie efficiënter.  Daarnaast maakt deze Apple iPhone XS Max met weinig ruis of licht nog scherpe en natuurlijke foto`s. Voor deze telefoon heb je trouwens geen codes nodig om bijvoorbeeld je scherm te ontgrendelen. Je kijkt (of lacht) naar dit apparaat en met de slimme gezichtsherkenning wordt jouw telefoon snel geopend. Dit kun je ook gebruiken om in te loggen bij sommige apps en accounts. Het toestel heeft een 6,5-inch grote Super Retina OLED-display, waardoor je naar video`s en foto`s kijkt met de hoogste kwaliteit. Is dit iets voor jou? Bekijk de specificaties verder en bestel hem!

Samsung galaxy note 10 plus 256 GB

Deze telefoon heeft een intern opslagcapaciteit van 256 GB. Dit lijkt misschien niet heel veel ten opzichte van de bovenstaande telefoons, maar je kunt de 256 GB intern geheugen uitbreiden met extern geheugen (microSD kaart) tot wel 1 Terabyte (1TB)! Hierdoor is de kans groot dat jij genoeg geheugen hebt op jouw telefoon! Daarnaast heeft deze telefoon een krachtige en slimme batterij van maar liefst 4.300 mAh. Als je goed naar de telefoon kijkt, zie je dat hij ook bijna geen randen heeft en dus heel veel scherm.

Ik hoor je al denken. Uitbreiden tot 1 TB, kan dat wel? Ja, dat kan zeker! Er zijn microSD kaartjes van 1 TB! Dit kaartje kun je dus eventueel in de Samsung Galaxy Note 10 plus plaatsen. Je hoeft dit kaartje niet direct bij aanschaf van het toestel ook te kopen, want je hebt 256 GB intern geheugen. Dit zou je ook pas kunnen kopen als je merkt dat je telefoon vol begint te raken. Die keuze is aan jou!

Oppo reno2 256 gb

Ben je niet of zoek naar een Samsung of Apple telefoon? Dan is het merk OPPO misschien wel iets voor jou! Dit is een telefoon met veel geheugen (256 GB intern). Daarnaast kun je een microSD kaart toevoegen tot 256 GB. Aan de voorkant zit geen selfie-camera in het scherm. Toch kun je wel selfies maken! Als je de selfie-stand activeert, dan komt de camera er boven uit (zoals je op de foto kunt zien. Deze telefoon zit in een andere prijsklasse en is misschien wel iets voor jou!

HUawei p30 pro new edition 256 gb

De Huawei P30 pro New Edition 256 GB (intern geheugen) kun je uitbreiden met een SD kaart met extra 256 GB. Deze telefoon heeft een goede camera. De hoofdcamera heeft 40 megapixel. De selfie camera heeft 32 mexapixel. Daarnaast heeft deze telefoon een batterijcapaciteit van 4.200 mAh en je kunt de telefoon snel opladen door gebruik te maken van de SuperCharge technologie van Huawei. Bekijk de specificaties verder en misschien is het wel een goede telefoon voor jou!

Oneplus 8 256 Gb

Deze OnePlus 8 heeft 256 GB opslagruimte. Helaas kun je deze niet uitbreiden met een microSD kaart. Deze telefoon heeft wel 12GB RAM geheugen, waardoor de telefoon razendsnel werkt. De OnePlus 8 is in staat om zware games te laden en te laten draaien. Daarnaast kun je veel apps tegelijk geopend hebben en de snelheid zal nagenoeg gelijk blijven. De hoofdcamera van deze telefoon heeft maar liefst 48 MP met een wijdhoeklens en macro camera. Ben je echt op zoek naar gigantisch veel intern opslaggeheugen, dan is deze telefoon misschien niet echt iets voor jou. Maar met 256 GB kan je toch al veel dingen doen. Bekijk de prijs en alle specificaties.

Xiaomi Mi 10 5g 256gb

Deze telefoon heeft een intern opslagcapaciteit van 256 GB. Je kunt het geheugen ook niet uitbreiden met een microSD kaart. Deze telefoon heeft wel mooie specs. Zo heeft de hoofdcamera 108 megapixel! Deze hoofdcamera wordt ondersteund door drie andere camera`s. Hiermee maak je dus hele mooie foto`s! Op het 6.67 inch amoled-scherm kun je deze foto`s goed zien door de diepe kleuren en scherpe beelden. Daarnaast heeft dit toestel een batterijcapaciteit van 4.780 mAh. De telefoon wordt binnen 56 minuten volledig opgeladen als je hem in het stopcontact hebt liggen. Als je hem draadloos gaat opladen, dan laadt hij binnen 69 minuten op. De telefoon is geschikt voor het 5G netwerk. Misschien heeft deze telefoon niet het meeste opslaggeheugen, maar hij heeft wel hele goede specs en is zeker het overwegen waard voor die prijs!

Honor 20 pro 256 gb

De laatste telefoon die we voorleggen, is de Honor 20 Pro. Deze telefoon heeft een inter opslagcapaciteit van 256 GB. Je kunt het niet uitbreiden met een microSD kaart. De accu gaat snel vol en langzaam leeg. Daarnaast zit er een krachtige Kirin 980-chip in het toestel. Op het toestel zit een camera met 48 megapixel met onder andere een Super nacht modus. Zo kun je in het donker de beste foto`s maken. Als je goed naar het plaatje kijkt, dan zie je dat er (bijna) geen rand om het scherm zit. 

Tot slot

Je hebt nu alles gelezen over het telefoongeheugen. Heb je een telefoon met veel geheugen gevonden, mooi! Zo niet, dan kun je hier verder zoeken. Wij hebben hierboven tien toestellen gekozen met veel geheugen die ons interessant leken. Het kan natuurlijk zijn dat er een (nieuw) toestel is met meer geheugen. Kijk altijd goed naar de specificaties van het toestel als je hem gaat bestellen. Heb je een telefoon besteld en zoek je een sim only abonnement? Deze kun je hier vergelijken.

Over Telecomplaza.nl

Telecomplaza.nl maakt het eenvoudig om een telefoon met/of abonnement te kiezen. Door de praktische hulptools die we bieden kun je snel een goede keuze maken.

LAATSTE BERICHTEN

Mis niets!

Weekly Tutorial

Sluit Menu
×

Winkelmand