Vergelijk de beste 8K televisies van 2021

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Vergelijk de beste 8k televisies van 2021

Naast de bekende televisies met een 4K resolutie, zijn er nu ook al een aantal televisies op de markt met een beeldresolutie van 8K. Zegt jou dit nog niks of weinig? Geen probleem! In dit artikel leggen wij alles uit over de resolutie van een televisie zodat jij na het lezen de beste 8K televisies kunt vergelijken.

Inhoud

Beeldscherpte

De termen 4K en 8K zijn resoluties. Om het eenvoudiger verwoorden, de resolutie zegt iets over de scherpte van een televisiebeeld. Hoe hoger de resolutie hoe scherper het beeld is. De resolutie van een televisie wordt uitgedrukt in pixels. Full HD heeft bijvoorbeeld 1920 x 1080 pixels, terwijl 4K 3840 x 2160 pixels heeft. Dit is dus vier keer scherper. 

Beste 8K televisies vergelijken

Verschillende soorten resoluties

Vanuit vroeger ben je misschien wel de termen HD Ready en Full HD gewend. Tegenwoordig heb je ook UHD, oftewel Ultra HD. Dit zegt dus allemaal iets over de scherpte van het beeld. Om het helder te krijgen zetten wij hier alles even op een rijtje:

  • HD Ready: 720p, of 1280 x 720 pixels
  • Full HD: 1080p, 1920 x 1080 pixels
  • 4K (UHD): 2160p, of 3840 x 2160 pixels
  • 8K (UHD): 4320p, of 7680 × 4320 pixels

Verschil tussen 4k en 8K

Het verschil tussen 4K televisies en 8K televisies zit hem dus in de scherpte van het beeld. 8K televisies zijn dus 4x scherper dan 4K televisies. Op een 8K televisie kun je dus haarscherp beeld verwachten.

Voor- en nadelen van 8K televisies

Een voordeel is dus dat je een veel scherper beeld hebt met een 8K televisie dan een 4K televisie. Momenteel zijn er nog weinig beelden beschikbaar in 8K. Voor televisieproviders kost het veel meer bandbreedte om televisie in 8K uit te zenden. Een logische stap is om alles eerst in 4K uit te zenden. De verwachting is wel dat er in de toekomst steeds meer beelden in 8K komen.  Door upscaling technieken worden minder scherper beelden scherper gemaakt, maar dit komt nog niet in de buurt van 8K. Wie weet kijk jij YouTube of Netflix over een tijdje in 8K. Een 8K televisie koop je nu dus voornamelijk voor de toekomst. Als je nu een 8K televisie koopt, dan ben je toekomstbestendig

Wat is Hertz (HZ)?

Als je de beste 8K televisies wilt vergelijken, is het ook belangrijk om te kijken hoeveel Hertz een televisie heeft. Een video is eigenlijk opgebouwd uit veel plaatjes of frames die snel achter elkaar worden afgespeeld. Het aantal Hertz zegt hoe vaak een beeld per seconde wordt ververst. Een televisie van 100 Hertz kan dus 100 frames per seconden verversen. Hoe meer Hertz een televisies heeft, hoe soepeler of vloeiender de beelden elkaar opvolgen. Veel Hertz in combinatie met een 8K televisie, zorgt voor super mooie beelden.

Led, Oled en Qled

Ook zul je de berichten LED, OLED en QLED wel veel tegenkomen. Hier zullen we in dit artikel niet verder op ingaan, maar wil je er meer over weten, dan kun je hieronder de video bekijken.

De prijs van een 8K televisie

Op dit moment betaal zijn er 8K televisies waar je een paar duizend euro voor betaalt. Er zijn ook goedkopere opties, maar kijk altijd goed naar de kwaliteit. De verwachting is dat de prijzen in de toekomst nog wel zullen gaan dalen.

Ambilight

Ben je niet op zoek naar een tv met een beeld resolutie van 8K? Dan kun je ook eens kijken naar de beste televisies met Ambilight. Ambilight kan een avondje tv kijken in een hele andere ervaring veranderen.

De beste 8k Televisies vergelijken

Je hebt nu genoeg informatie om 8K televisies te vergelijken. Je kunt boven de prijsstatistieken zien van 8K televisies. Daarnaast kun je ook een prijsalert instellen voor de TV`s.

Over Telecomplaza.nl

Telecomplaza.nl maakt het eenvoudig om een telefoon met/of abonnement te kiezen. Door de praktische hulptools die we bieden kun je snel een goede keuze maken.

LAATSTE BERICHTEN

Mis niets!

Weekly Tutorial